Altın'da alımlar sürebilir

Altın'da alımlar sürebilir

ALB Forex'e göre Altında 1200’ün Üzerinde Alış Baskısı Devam Edecek...

A+A-

Kurumun altına dair değerlendirmeleri şöyle oldu: 

 

ALTIN (Altında 1200’ün Üzerinde Alış Baskısı Devam Edecektir)

 

Haftanın son işlem gününde çekirdek enflasyonun beklentilerin üzerinde gelmesi sert satış etkisi yaratarak fiyatları tekrardan 1200 seviyesine kadar çekti. Son dönem ABD’de gelen verilerin beklentilerin altında kalması ekonomik görünümdeki bozukluğunun devamı niteliğindeydi. Ancak enflasyonda yaşanan toparlamanın bu görünümü değiştirip değiştiremeyeceğini bu hafta açıklanan veriler bazında izleyeceğiz. Yellen cuma günkü konuşmasında Fed’in 2015 yılı içinde faiz artışına gidebileceğini söyledi. Yellen ayrıca büyümede görülen zayıflamanın geçici faktörlerden kaynaklandığını ve ekonomik verilerin önümüzdeki dönemde güçlenmesini beklediğini ifade etti.

 

Bugün ABD’de Fed Başkan Yardımcısı Fischer ve Cleveland Fed Başkanı Mester’ın konuşması takip edilecek.

 

Altında 1200 desteğinin altına inilmediği sürece alış baskısının devam edeceğini düşünüyoruz. 1200 desteğinin altında 1192 seviyesi denenebilir. Yukarıda ise 1210 direncinin üstünde 1220 seviyesi test edilebilir.

 

Direnç: 1210 - 1220 - 1227

Destek: 1200 - 1192 - 1187

Etiketler : , , , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.