Altında destek 1161 dolar

Altında destek 1161 dolar

İkon Menkul 1190 doların altında kalındığı sürece altın fiyatlarının 1161 dolara çekilme riskinin sürdüğünü savunuyor.

A+A-

 

İkon Menkul'ün bülteninde altına dair şu değerlendirmelere yer verildi: 

 

Hafta başında yaşadığı sert satış sonrasınra hala toparlanma gösteremeyen Altın, sabah Asya seansında da 1077 seviyesine kadar geri çekilmeye devam etti. FED’in faiz artırımına yaklaştıkları sinyallerini vermesi ve ABD verilerinin de FED’in beklentilerini karşılaması emtiadaki satış baskısını artırıyor. Fakat, sabahki düşüşte Çin’de HSBC İmalat PMI verisinin beklenmedik şekilde olumsuz gelmesi etkili oldu. Çin PMI son 15 ayın en düşük seviyesine geriledi, bu da emtiaları sert bir şekilde vurdu. 50’nin altında açıklanan imalat rakamları, Çin’de duranlığın göstergesi olarak kabul ediliyor. Diğer yandan, bugün TSİ 17.00’da Amerika tarafından Konut Satışları ve Üretim PMI verileri takip edilecek. Verilerin beklenti üzerinde gelmesi ile beraber Altındaki satış baskısının devam edebileceğini belirtmek isteriz.
Teknik olarak baktığımızda, sabah saatlerinde beklenti altında kalan Çin PMI verisinin ardından geri çekilmeye devam eden Altında, düşüşler devam ediyor. 1190 direnci altında fiyatlanan emtiada, bu seviye altında tutunma sağlandığı sürece 1076 ve 1061 desteklerini izleyeceğiz. Direnç seviyelerine doğru işlemlerin oluşmasının, tekrar satış fırsatı olarak algılanabileceğini hatırlatalım.
Destek: 1076- 1061- 1054
Direnç: 1090- 1104- 1112
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.