Altında direnç 1195'te

Altında direnç 1195'te

Tacirler FX'in günlük analizine göre Altın'da direnç seviyesi 1195 dolar/ons seviyesinde

A+A-

Mekrokeonomik Gelişmeler

USD: Dün akşam saatlerinde bir konuşma yapan San Francisco FED Başkanı John Williams, FED’in faizi herhangi bir toplantıda artırabileceğini söyleyerek, bu konuda bir sonraki toplantının gerçekleşeceği Haziran ayına dek “bekle ve gör” tutumunda olduğunu belirtti. Hemen hemen her FED üyesi gibi Williams da, ilk çeyrekte zayıf bir büyüme kaydeden ABD ekonomisnin ikinci çeyrekte toparlanacağına inaıyor. FED’de oy hakkına sahip olan Willliams,para politikasında izlenecek yolun, bugünden belirlenmesini gerektirecek bir baskının olmadığını ifade ederek verileri izleyeceğini ve kararını ona göre vereceğini belirtti. Williams, buna karşın enflasyonun yüzde 2 hedefini aşmasının daha sert bir faiz artışını zorunlu hale getireceğini vurgulayarak, "FED’in faiz oranlarını artırmaya biraz daha erken başlaması, daha kademeli bir artışa olanak sağlayacaktır" görüşünü paylaştı. Son olarak ABD ekonomisinin sağlam temellere sahip olduğunu kaydeden Williams, sözlerini “Verilere baktığımda kısa dönemli volatile dışında, tam istihdama yaklaşan ve enflasyonun yüzde 1,5 düzeyinde seyrettiği iyi derecede ivmelenmiş bir ekonomi görüyorum” ifadeleriyle tamamladı.

Teknik Seviyeler

XAUUSD: Dün www.analizportali.com üzerinden yayınladığımız gün içi analizlerimizde de öngördüğümüz üzere, 1185 direncini yukarı yönlü kırarak yatırımcılarımıza güzel alım fırsatları veren altın, bu sabah saatleri itibariyle 1190 seviyesi üzerindeki seyrini sürdürüyor. Kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı alıma işaret ettiği altın fiyatlarında, sabah saatlerinde görece güçsüz ve yatay bir seyir gözlemleyebiliriz. Grafiğe baktığımızda ise altının bu sabah saatlerinde 1192,57 seviyesinden işlem gördüğünü ve 1195 – 1190 seviyeleri arasında hareket ettiğini görmekteyiz. 1195 direncinin yukarı yönlü kırılması halinde bir sonraki direnç seviyemiz 1200, 1190 desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde ise bir sonraki destek seviyemiz 1185.

 

EURUSD: Veri akışının sığ olmasından ve euronun görece güçlü bir seyir izlemesinden beslenen EURUSD paritesi, hafta başından bu yana sınırlarını zorluyor ve her fırsatta yükseliş çabası içerisine girmeye devam ediyor. Dün 1,11’li seviyelere gerileyen paritenin, ilerleyen saatlerde yeniden güçlenerek 1,12’li seviyelere yükseldiğine şahit olduk. Teknik göstergeler paritedeki güçlü seyri destekliyor. Bugün Avrupa cephesinde oldukça önemli veriler açıklanacak. Gün boyunca verileri takip ediyor olacağız. EURUSD grafiğine baktığımızda paritenin an itibariyle 1,1252 seviyesinden işlem gördüğünü ve 1,1232 – 1,1322 seviyeleri arasında hareket etmekte olduğunu görüyoruz. 1,1322 direncinin yukarı yönlü kırılması halinde bir sonraki direnç seviyemiz 1,1383, 1,1232 desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde ise bir sonraki destek seviyemiz 1,1168.

 

USDJPY: 120 seviyesi etrafında dalgalanmaya devam eden USDJPY paritesinde, bu sabah saatleri itibariyle bir yükseliş çabasının hakim olduğunu görmekteyiz. Dolar endeksindeki gerileme nedeniyle uükseliş hareketleri baskılanan USDJPY paritesi, henüz pes etmiş görünmüyor Paritenin sabah saatlerinde yeniden 120 seviyeini denemesi beklenebilir. USDJPY paritesinin teknik görünümüne baktığımızda; an itibariyle 119,85 seviyesinden işlem gören paritenin 119,50 desteği ve 120 direnci arasında hareket etmekte olduğunu görüyoruz. 119,50 desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde bir sonraki destek seviyemiz 119,13, 120 direncinin yukarı yönlü kırılması halinde ise bir sonraki direnç seviyemiz 120,30.

 

USDTRY: Bu sabah saatleri itibariyle 2,66’lı seviyelerde hareket eden USDTRY paritesinin mevcut seviyelerdeki seyri günün ilerleyen saatlerinde alım fırsatı haline gelebilir. Teknik göstergelerin olası yükselişleri desteklediği USDTRY paritesinde gün içerisinde oluşabilecek olası yükseliş hareketlerini değerlendirmekte fayda var. An itibariyle 2,6637 seviyesinden işlem gören USDTRY paritesinde 2,6551 seviyesi destek, 2,6656 seviyesi ise direnç konumunda. 2,6551 desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde bir sonraki destek seviyemiz 2,6439, 2,6656 direncinin yukarı yönlü kırılması halinde ise bir sonraki direnç seviyemiz 2,6714.

 

GBPUSD: Geçtiğimiz haftadan bu yana görece güçlü bir seyir izleyen GBPUSD paritesi, dün sabah saatlerinde İngiltere cephesinden gelen üretim verileri sonrasında yükseliş hareketine devam etti. Sabah saatlerinde açıklanan İmalat ve Sanayi Üretimi verileri beklentilerin üzerinde bir performas sergiledi ve GBPUSD paritesinin yükseliş hareketine devam etmesini sağladı. 1,5709 seviyesi ile bu yılın en yüksek seviyesini test eden GBPUSD paritesi, bu sabah saatleri itibariyle yüksek seyrini koruyor. GBPUSD grafiğine baktığımızda paritenin an itibariyle 1,5683 seviyesinden işlem gördüğünü ve 1,5665 desteği – 1,5732 direnci arasında hareket ettiğini görmekteyiz. 1,5732 direncinin yukarı yönlü kırılması halinde bir sonraki direnç seviyemiz 1,5825, 1,5665 desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde ise bir sonraki destek seviyemiz 1,5563.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.