Altında direnç desteğe dönüştü

Altında direnç desteğe dönüştü

Altın fiyatları Omikron endişelerinin geçmesiyle gerilerken Saxo Bank stratejistleri altın için önceden direnç olan 200 günlük ortalamasının destek haline geldiğini söyledi.

A+A-

Altın fiyatları Omicron’un küresel ekonomiyi önceki varyantlar gibi etkilemeyeceğine dair beklentilerle geriledi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen Dolar/TL ’deki yükselişle 700 TL’ye yöneldi.

Saxo Bank’ın emtia strateji ekibi yayımladıkları bir araştırma notunda altının 2021 ortalamasının üzerinde işlem görmeye devam ettiğini ve sonraki kritik seviyenin 1.850 dolar olabileceğini söyledi.

Hisse piyasalarındaki ralli altını olumsuz etkiledi

Altın fiyatlarının yüksek enflasyona rağmen yıl boyunca düşük seyretmesinin nedeni olarak hisse piyasalarındaki ralliyi gösteren stratejistler, “Eğer altın fiyatları 1.815 ve 1.830 seviyelerini kırabilirse hedef 1.850 dolar seviyesi kritik olacak” dedi.

Saxo Bank Emtia Araştırma Müdürü Ole Hansen ise değerli metalin 200 günlük hareketli ortalamasını kırmasından sonra bu seviyenin destek haline geldiğini söyledi.

Omicron korkulduğu gibi çıkmadı

Omicron varyantının daha hızlı yayılmasına rağmen ağır semptomlara yol açmadığını gösteren çalışmalar küresel toparlanmaya dair umutları da destekledi. Oxford Üniversitesi İmmunologu John Bell’e göre Omikron varyantı bir yıl önceki varyantlarla aynı değil ve hastaneye yatmak zorunda kalan hastaların yatış süresi de daha az. Buna rağmen dünyada Kovid-19 vakaları salı günü rekor seviyeye ulaştı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın sağlık danışmanı Anthony Fauci ise araştırmaların yeni varyantın çok ağır semptomlara yol açmadığına işaret etmesine rağmen artan vakalardan dolayı hastanelerin dolabileceği uyarısında bulunmuştu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler