Altında kar satışı gelebilir

Altında kar satışı gelebilir

Tacirler FX göstergelerdeki aşırı alım sinyallerine dikkat çekerek Altında kar satışları gelebileceğini belirtiyor.

A+A-

FXTCR Araştırma Yönetmeni Ekin Akbaş'ın altın fiyatlarına dair değerlendirmeleri şöyle oldu:

XAUUSD: Hafta ortasından bu yana, sabah ve akşam bültenlerimizde, altının hafta içerisinde 1200 seviyesini gözüne kestirebileceğini ve bu seviyeyi yukarı yönlü kırmayı başarabilmesi halinde güzel alım fırsatları verebileceğini belirtmiştik. 1200 direncini kırması ile birlikte sert alım baskılarına maruz kalan altın, dolar endeksindeki geri çekilmeden bulduğu destek ile birlikte bu sabah saatleri itibariyle 1218 seviyesi üzerindeki seyrini sürdürüyor.

Altında günlük bazdaki teknik göstergelerin aşırı alıma işaret ettiğini göz önünde bulundurursak, haftanın bu son işlem gününde kar realizasyonları ile birlikte bir miktar geri çekilme gözlemlenebileceğini belirtebiliriz. Grafiğe baktığımızda ise altının bu sabah saatlerinde 1219,29 seviyesinden işlem gördüğünü ve 1218 - 1225 seviyeleri arasında hareket ettiğini görmekteyiz. 1225 direncinin yukarı yönlü kırılması halinde bir sonraki direnç seviyemiz 1230, 1218 desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde ise bir sonraki destek seviyemiz 1213. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.