Altında yükseliş bekleyen kurumların sayısı artıyor

Altında yükseliş bekleyen kurumların sayısı artıyor

Citigroup Inc., dünyanın önde gelen merkez bankalarının genişlemeci adımlar atmasıyla birlikte altına ilişkin beklentilerinin yukarı yönlü olduğunu belirtti.

A+A-

Altında pozitif beklenti sahibi kurum sayısı giderek artıyor. Citigroup Inc., dünyanın önde gelen merkez bankalarının genişlemeci adımlar atmasıyla birlikte altına ilişkin beklentilerinin yukarı yönlü olduğunu belirtti. Kuruma göre Fed gelecek hafta 50 baz puanlık faiz indirimine gidebilir.

bloomberght'de yer alan habere göre, Citigroup'un 21 Temmuz'da yayınladığı çeyreklik emtia görünümünde “Bize göre ikinci çeyreğin sonu, Fed, Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve diğerlerinin bir kez daha politika genişlemesine başvurmasıyla birlikte sarı metal için yapısal bir değişiklik temsil etmiş olabilir. Altın bu ortamdan fayda sağlayabilir.” dedi.

Altın, küresel yavaşlamanın geniş çaplı parasal genişlemeyi tetikleyeceği, jeopolitik tansiyonun güvenli varlık talebini tazeleyeceği ve merkez bankalarının kararlı alımlarının tetiklediği talebin etkisiyle 2019'da değer kazandı.

Altın destekli exchange traded fonları (ETF) 2013'ten beri en yüksek seviyesini gördü.

Citi'nin notunda “Biz Temmuz FOMC toplantısında en az 25 baz puanlık faiz indirimi bekliyoruz, ancak bu ayki güçlü ABD verilerine karşın 50 bp indirim ihtimalini de göz ardı etmiyoruz.” dendi.

Citigroup'un yüzde 60 ihtimalli baz senaryosuna göre altının onsu üçüncü çeyrekte 1,425 dolar, yılın son üç ayında 1,450 dolar olabilir. Yüzde 30 ihtimalli boğa senaryosuna göre altın dördüncü çeyrekte 1,500 dolara tırmanabilir. Yüzde 10 ihtimalle ayı senaryosuna göreyse son çeyrekte 1,200 dolara gerileyebilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.