Altının onsu 1000 dolara gerileyecek

Altının onsu 1000 dolara gerileyecek

Goldman Sachs, Fed’in faiz oranlarını Aralık’ta artırmasının altına zarar vereceğini belirtti.

A+A-

Goldman Sachs Group Inc.’e göre Fed faiz oranlarını muhtemelen Aralık ayında yükseltecek ardından 2016’te ek bir 100 baz puanlık artırım gerçekleştirecek. Goldman, ABD para politikasındaki değişimin altına zarar vereceğini belirtti.

Jeffrey Currie dahil olmak üzere Goldman analistleri konu ile ilgili raporda, “Fed’in normalleşme sürecini başlatmak istemesindeki mantık açık. Onların görüşüne gore iş gücü piyasasındaki gevşeklik kayda değer şekilde azaldı, gevşeklik ve enflasyon arasındaki bağ düşünüldüğünden daha kuvvetli ve fon oranı uzun vadeli denge oranının çok altında, dolayısıyla ekonomi normale dönmeden once başlamak zorundalar” değerlendirmesi yaptı.
21 Ekim tarihli rapora göre altın, üç ay içerisinde ons başına 1,100 dolara, 6 ay içinde 1,050 dolara ve 1 yıl içinde 1,000 dolara gerileyecek. Spot altın Singapur saati ile 11.00’da ons başına 1,165.80 dolardan işlem gördü. Spot altın 2015’te yüzde 1.6 geriledi.

Altın, yatırımcıların ABD’de faiz oranlarının artacağı olasılığını değerlendirmesi ile bu yıl dalgalandı. Geçtiğimiz hafta altın fiyatları, faiz artırım beklentilerinin zayıflaması ile 3 aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Goldman faizlerin Aralık ayında artırılmasına yaklaşık yüzde 60’lık bir ihtimal veriyor ve 25 baz puanlık bir hareket bekliyor. Bloomberg’in derlediği verilere göre yatırımcılar Aralık ayı olasılığını yüzde 32 olarak fiyatlıyor.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.