Altının onsu 1300 doları geçti

Altının onsu 1300 doları geçti

Altın, güvenli liman alımlarının desteği ile, Ağustos ayından bu yana ilk kez 1,300 doların üzerine çıktı.

A+A-

Altın, durgunlaşan dünya ekonomilerinin metale yönelik güvenli liman alımlarını güçlendirmesinin etkisi ile, Ağustos ayından bu yana ilk kez 1,300 doların üzerine çıktı.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki altın varlıkları, Temmuz ayından bu yana ilk kez aylık bazda yükselişe ilerliyor. New York'ta vadeli ve opsiyon kontratlarında açık pozisyon (open interest) sayısı sekiz haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, para yöneticileri altında net uzun pozisyon (yükseliş beklentisi ile açılan pozisyon) sayısını Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkardı.

Yatırımcılar, iki yıl uzak durduktan sonra, ABD'deki ekonomik büyümenin diğer ekonomilerdeki zayıflığı gidermeye yetmeyeceği endişelerinin arttığı bir ortamda, yeniden altına dönüyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası bu ay, ABD büyümesine ilişkin tahminlerini yükseltmelerine karşın, küresel büyüme tahminlerini düşürdü. Avrupa ve Asya'da politika yapıcılar, enflasyonun hedefin altında seyretmeye devam etmesi ile birlikte, büyümeyi teşvik etmek için yeni yollar bulmaya çalışıyor.

Hong Kong'da Wing Fung Financial Group araştırma müdürü Mark To, "Sermaye altın gibi güvenli limanlara akıyor," dedi ve Piyasa şimdilerde altını daha da yukarı itecek haberlerle dolu; daha düşük büyüme beklentileri, AMB'nin ne yapacağına ve tüm dünyada teşviklerin artırılmasına ilişkin belirsizlik" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,302.94 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 13:59'da 1,300.73 dolara geldi.  

SERBEST PİYASA ALTIN FİYATLARI


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.