Altının pimini negatif faizler çekti

Altının pimini negatif faizler çekti

Saxo Capital Markets Uluslararası Piyasalar Direktörü Özgür Hatipoğlu, altının yükseliş hareketinin tetiğini, negatif faiz furyasının çektiğini söyledi.

A+A-

Saxo Capital Markets Uluslararası Piyasalar Direktörü Özgür Hatipoğlu, dünya çapında etkili olan negatif faiz furyası devam ettiği sürece, altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini, bu yükselişi tetikleyen bir diğer faktörün de dolardaki zayıflık olduğunu belirtti.

Saxo Capital Markets'in Uluslararası Piyasalar Direktörü Özgür Hatipoğlu yükselen altın fiyatlarını analiz etti. Altın fiyatlarındaki son yükseliş hareketinin tetiğini çeken konunun dünya çapında etkili olan negatif faiz furyası olduğuna dikkat çeken Hatipoğlu, bu durum devam ettiği sürece altın fiyatlarında yükselişin de devam edeceğini söyledi. Hatipoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Hatta kulağa oldukça mantıklı gelen bir fikre göre, FED'in faiz artırım hızının enflasyonun gerisinde kalması durumunda oluşacak reel faiz hadlerinin düşük kalması halinde, altın fiyatlarının yükselmeye devam etmemesi için bir
sebep görünmüyor. Doğrusu, altın fiyatlarında gerileme gelmesini beklememe rağmen FED'in çok küçük adımlarla gelecek olması beni de endişeye sokan bir durum."

Diğer yandan dolardaki zayıflığın başka emtia sınıflarını olduğu gibi, USD cinsinden değerlenen altın fiyatlarının da yükselmesine neden olmaya devam edebileceğini belirten Özgür Hatipoğlu, "ABD'de faizlerin agresif artmaması ve büyük merkez bankalarının çok güçlü USD istememeleri, dolar üzerindeki baskının devamına neden olursa altındaki güçlü duruş devam edecektir" dedi.

Hatipoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir diğer konu ise özellikle vadeli kontratlara olan ilgi. Vadeli kontratlarda piyasanın en son bu kadar long olduğu zaman fiyat $1600 civarındaydı. Ancak şu anda $1300 da zorlanıyor. Benim anlayışıma göre bu durum piyasada momentumun eksik olduğuna işaret eder ve satış gelirse zaten yükselemeyen fiyata karşılık eldeki bir dolu long pozisyonun kapatılması fiyatta hızlı bir gerilemeye neden olabilir."
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.