Amazon, Visa’ya resti çekti

Amazon, Visa’ya resti çekti

Amazon, Visa’nın kredi kartlarını artık kabul etmeyecek. Amazon, Visa ile işlem ücretleri konusunda anlaşmazlık yaşıyordu. Amazon’un yeni kararının, Brexit ile herhangi bir ilgisi olmadığı açıklandı.

A+A-

Dünyanın en büyük finansal hizmet sağlayıcılarından Visa ile işlem ücretleri konusunda anlaşmazlık yaşayan e-ticaret devi Amazon, Visa’nın kredi kartlarını artık kabul etmeyeceğini duyurdu. Ancak söz konusu kararın, banka kartlarını kapsamadığını da dile getirdi.

Kararın Brexıt ile ilgisi yok

Mastercard, İngiltere ile Avrupa Birliği arasındaki ayrılık anlaşması Brexit’in ardından işlem ücretlerini artırmıştı. İngiltere vatandaşlarının AB ülkelerinden yapacağı ödeme işlemleri için satıcılardan aldığı ücreti 5 kata kadar çıkarmıştı. Benzer bir kararı Visa da aldı. Fakat Amazon’un yeni kararının, Brexit ile herhangi bir ilgisi olmadığı açıklandı.

Visa’dan açıklama gecikmedi

Shiftdelete'in haberine göre Amazon’un aldığı kararı sonrası Visa’dan açıklama gecikmedi. E-ticaret devinin tüketicilerin seçme hakkını kısıtladığını belirten Visa, bundan dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirtti. “Tüketici seçimi sınırlandırıldığında, kimse kazanamaz.” diyen ödeme sağlayıcısı, Amazon İngiltere ile aralarındaki sorunları çözmek için çalıştıklarının da altını çizdi.

Visa’nın banka kartlarına bir sınırlama yok

Amazon İngiltere’nin yeni kararı 19 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek. Eğer bu tarihe kadar aksi bir gelişme yaşanmazsa, ülkede Visa kredi kartı sahiplerinin siteden alışveriş yapmak için başka bir kart kullanmaları gerekecek. Ayrıca Visa’nın banka kartlarında ise herhangi bir sınırlama olmayacak. Hem Visa hem de Amazon, anlaşmazlığın Brexit ile alakası olmadığını açıkladı.