Amazon'da ABD ve Türkiye arasındaki fiyat farkı 25 katına çıktı

Amazon'da ABD ve Türkiye arasındaki fiyat farkı 25 katına çıktı

Amazon'un kendi abonelik servisi Amazon Prime'ın aylık ve yıllık abonelik ücreti geçtiğimiz haftalarda açıklandığı gibi artıyor. Şu an için Türkiye tarafında bir artış beklenmiyor.

A+A-

Abonelik servislerinin popüler olduğu şu günlerde Amazon'un servisi Amazon Prime'ın ne kadar güzel bir servis olduğunu sanıyoruz ki çok da anlatmaya gerek yok. Sunduğu tüm hizmetlerin yanı sıra düşük ücreti de yine kullanıcıları mutlu eden cinsten. Ancak geçtiğimiz haftalarda Amazon Prime'ın abonelik ücreti için bir zam kararı çıktı.

Bu zam kararı ABD için geçerli ve yaklaşık iki yıl sonra böyle bir karar alınmış olması bizleri de tedirgin etti diyebiliriz. Amazon Prime'ın Amerika'daki fiyatları bugünden itibaren yeni üyeler için şöyle olacak:

Aylık Üyelik - 14,99 Dolar (Eski fiyat 12,99 dolar)
Yıllık Üyelik - 139 Dolar (Eski fiyat 119 dolar)

Dediğimiz gibi bu fiyatlar bugünden itibaren yeni üyeler için geçerli. Hali hazırda abone olanlar ise 25 Mart tarihi itibarıyla yeni fiyatlandırmaya geçecek. Amazon Prime'ın ABD'de yıllara göre ücret değişimini aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

Türkiye Fiyatına Zam Gelecek mi?

Bildiğiniz gibi Amazon Prime ülkemize 7,99 TL gibi gerçekten komik bir ücretle giriş yapmıştı ve ardından da bu fiyatın değişmeyeceği, sabit kalacağı açıklanmıştı. Sunduğu hizmetlere baktığımızda gerçekten Amazon Prime'ın özellikle ülkemizde daha da değerli olduğunu görebiliyoruz. Şu an için de Amazon Prime'ın Türkiye fiyatında bir zam planı olmadığını belirtelim.

Amazon Prime'a 7,99 TL'ye abone olarak Türkiye'nin her yerine bedava ve hızlı kargoya, Prime'a özel indirimler, indirimlerden ayrıcalıklı olarak önceden faydalanmaya, video akış platformu Prime Video'ya ve her ay ücretsiz oyunların ve Twitch aboneliğinin hediye edildiği Prime Gaming'e sahip olabilirsiniz. 

İlgili Haberler