Amazon'un patronunun telefonunu Suudi istihbaratı mı hackledi

Amazon'un patronunun telefonunu Suudi istihbaratı mı hackledi

Suudi Arabistan hükümeti Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'un telefonuna izinsiz erişerek özel bilgilerini çalmakla suçlanıyor.

A+A-

Suudi Arabistan hükümeti Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'un telefonuna izinsiz erişerek özel bilgilerini çalmakla suçlanıyor. Bezos'un güvenlik şefi olayın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile bağlantılı olduğunu ileri sürdü.

Amazon'un CEO'su Jeff Bezos ve televizyon sunucusu Lauren Sanchez arasındaki mesajların yayımlanmasının ardından CEO'nun güvenliği için çalışan Gavin de Becker, Suudi hükümetinin Bezos'un cep telefonunu hacklediğini öne sürdü.

Güvenlik şefi De Becker Jeff Bezos'un özel hayatına dair bilgilerinin paylaşılmasıyla ilgili soruşturmasını tamamladığını ve siber saldırıda Suudi hükümetinin rolü olduğunu söyledi. Becker, "Araştırmacılarımız ve çok sayıda uzman Suudilerin Bezos'un telefonuna eriştiği ve özel bilgilerini ele geçirdiğinden emin" açıklaması yaptı.

Güvenlik şefi ayrıca Suudilerin Bezos'a yönelik tavrının İstanbul'daki Suudi konsolosluğunda gerçekleşen Cemal Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olduğunu iddia etti. Jeff Bezos'un sahibi olduğu Washinton Post gazetesinin Kaşıkçı cinayetinde Suudi hükümetini suçlayan haberlere imza atması nedeniyle Bezos'a zarar vermenin amaçlandığını yorumları yapılıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.