Amedspor, Fenerbahçe maçına çıkmayabilir

Amedspor, Fenerbahçe maçına çıkmayabilir

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynayacak Amedspor, ideolojik propaganda nedeniyle verilen bir maçlık ceza kalkmazsa maça çıkmayacak

A+A-

Amedspor taraftarının ‘ideolojik propaganda’ yaptığı gerekçesiyle iç sahadaki bir maçın seyircisiz oynama ceza verilmesi üzerine açıklamada bulunan Amedspor Asbaşkanı Nurullah Edemen, “Ceza kalkmazsa Fenerbahçe maçına çıkmayız. Bu konuyu yönetimde masaya yatırıp konuşuruz” dedi.

Türkiye Kupası çeyrek finalinde F.Bahçe ile eşleşen Amedspor, kura çekiminden yaklaşık 3 saat sonra açıklanan PFDK kararlarıyla 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Cezanın, Başakşehir deplasmanında Amedspor taraftarının ‘ideolojik propaganda’ yaptığı gerekçesiyle verilmesi nedeniyle, söz konusu yaptırımın iç sahada uygulanacağı belirtildi. Hürriyet’ten Kenan Başaran’ın haberine göre, gelişmeler üzerine açıklamada bulunan Amedspor Asbaşkanı Nurullah Edemen, “Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bu ceza verilmezdi. Rakibimizin belli olmasını beklediler” dedi.

Demirören ile görüşecekler
Nurullah Edemen, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşmek için randevu talep ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Bizim Fenerbahçe maçını seyircisiz oynamamızı gerektirecek hiçbir şey yok. Bu ceza kalkmazsa seyircisiz bir şekilde sahaya çıkmanın bir anlamı yok. Eğer kupada Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bize bu ceza verilmezdi.

Rakibimizin belli olmasını beklediler ve bu cezayı verdiler. Böyle bir haksızlık ve adaletsizlik olmaz. Biz sahada eşit koşullar altında mücadele etmek istiyoruz. Tahkim Kurulu’nun bu haksızlığı ortadan kaldırmasını bekliyoruz.”

Cezaya neden olan slogan
Amedspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir ile İstanbul’da oynadığı maçta taraftarların attığı ve 1 maç seyircisiz oynama cezasına neden olan sloganlar şöyle:

Barikat burada dimdik ayakta…
Her yer Sur, her yer direniş…
Her yer Cizre, her yer direniş..
Çocuklar ölmesin maça da gelsin..

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.