Amerika, Super Bowl'dan 17 milyar dolar bekleniyor

Amerika, Super Bowl'dan 17 milyar dolar bekleniyor

Amerikan futbolunun zirve etkinliği Super Bowl karşılaşmasının bu yıl ABD ekonomisine 17 milyar doların üzerinde katkı sağlayacağı belirtiliyor. 

A+A-

Amerikan futbolu Ulusal Futbol Ligi'nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi olan ve bu yıl 54'üncüsü düzenlenecek Super Bowl'da Kansas City Chiefs ile San Francisco 49ers takımları karşı karşıya gelecek.

Pazarı pazartesiye bağlayan gece Türkiye saati ile 02.30'daki karşılaşma Miami kentindeki Hard Rock Stadyumu'nda oynanacak.

Sadece ABD'de 193,8 milyon seyirciyi 4 saat boyunca ekranlara kitlemesi beklenen karşılaşması, başta perakende ve hazır gıda olmak üzere birçok sektöre milyarlarca dolarlık katkıda bulunacak.

ABD Ulusal Perakendeciler Birliği (NRF) verilerine göre Super Bowl için bu yıl kişi başına ortalama 88,65 dolar, toplamda ise 17,2 milyar dolarlık perakende harcaması yapılması bekleniyor. NRF bu tutarın yeni bir rekor olacağına da dikkat çekiyor. Geçen yılki karşılaşmada kişi başına harcama tutarı  81,30 dolar, toplam harcama ise 14,8 milyar dolar olmuştu. 

65 bin kapasiteli Hard Rock Stadyumu'nda oynanacak 54'üncü Super Bowl'un bilet fiyatları da rekor kırıyor. ABD'li internet bilet satış sitelerinden TickPick'in verilerine göre, mücadelenin ortalama bilet fiyatları 8 bin dolarla ABD tarihinde bir spor müsabakası için ödenen en yüksek ortalama ücret olarak kayıtlara geçti.

Super Bowl karşılaşmaları, her yıl NFL ile anlaşmalı olan NBC, CBS ve FOX kanalları tarafından dönüşümlü olarak yayınlanıyor. Bu yılki mücadeleyi canlı yayınlayacak FOX kanalı, 4 saat sürecek etkinlik boyunca göstereceği 30 saniyelik her reklam için ortalama 5,6 milyon dolarla bugüne kadarki en yüksek ücreti talep ediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.