"Anayasa’nın dışına asla çıkmadım"

"Anayasa’nın dışına asla çıkmadım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa çerçevesinde hareket ettiğini ve asla Anayasanın dışına çıkmadığını söyledi.

A+A-

 

Erdoğan, "Anayasa neyi emrediyorsa bende Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar o çerçevede hareket ettim anayasa dışına asla çıkmadım. Fakat anayasa ve yasalardan bihaber olanlar kalkıp bize bu noktada yol çizmeye çalışıyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftarda konuşan Erdoğan, Batı dünyasına yüklendi. ''Gezi olaylarında Taksim’e kamp kurup basın özgürlüğü konusunda ülkemizi eleştirenler Mısır’ın darbeci generallerinin istekleri karşısında aynı tavrı göstermiyorlar. Biliyorsunuz bugün El-Cezire Arapça kanalının kıdemli gazetecilerinden Ahmed Mansur Mısır darbe yönetiminin talebi doğrultusunda Alman polisi tarafından Berlin havalimanında gözaltına alındı. Terörle mücadelemizde bizi yalnız bırakan, terör örgütü mensuplarının ellerini, kollarını sallayarak gezmesine göz yuman Avrupa devletleri ne yazık ki darbecilerin talepleri doğrultusunda çok daha farklı davranıyor. Şuanda Almanya’da binlerce bölücü terör örgütünün mensupları orada her türlü faaliyetleri rahatlıkla sürdürürken kendilerine belgelerine varıncaya kadar her şeyi vermemize rağmen ses çıkarmayanlar bugün basın özgürlüğü diye diye El- Cezire’nin çok önemli bir köşe yazarını gözaltına alabiliyorlar. Niye Mısır’ın generalleri emretti. Niye 8 buçuk milyar Euro‘luk oradan bir sipariş verdi. Ah para menfaat sen nelere kadirsin. Her ne sebeple olursa olsun bu davranış asla kabul edilemez. Mazur görülemez. Fikir düşünce özgürlüğüne burada da görüldüğü gibi engel teşkil eden bu adım bağışlanamaz. Artık bu ikincikli tavra bir son verilmesini bekliyoruz.’’ şeklinde konuştu.

'ANAYASA DIŞINA ASLA ÇIKMADIM'

Anayasa dışına asla çıkmadığını belirten Erdoğan, ''Şimdi koalisyon ama birileri çıkıyor Cumhurbaşkanı Anayasa’nın çerçevesi içerisinde davranmalıdır diyor. Bu birilerine diyorum ki, anayasanın çerçevesi içinde davranmadığımızı hangi anayasa maddesine göre açıklayacaksınız bunu çıkın açıklayın. Anayasa neyi emrediyorsa bende Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar o çerçevede hareket ettim, anayasa dışına asla çıkmadım. Fakat anayasa ve yasalardan bihaber olanlar kalkıp bize bu noktada yol çizmeye çalışıyorlar. İşte birileri de kalkıyor efendim neymiş daha meclis başkanı seçilmeden görevlendirmeyi yapacağımı söylüyor. Kusura bakma da bu işin yol haritasını biz kendimiz belirledik. Ve bu yol haritası da bu şekilde devam ediyor. Siz o aklı kendinize saklayın. Zaten bu yolda attığınız adımlarla ülkeyi bugüne kadar siz karıştırdınız. Ama biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz.’’ ifadelerini kullandı.

'OTURDUKLARI SANDALYENİN SORUMLULUĞUNU ÖĞRENSİNLER'

İsim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bizim derdimiz şudur: Biran önce ülkemizi siyasi istikrar ve güven içerisinde geleceğe taşımaktır. Fakat burada kalkıp bizlere 1071 rakım oraya çıkmalıdır. Buna benzer ifadeleri kullananlar önce oturdukları sandalyenin sorumluluğunu öğrensinler. Bize kimse nerede oturacağımızın tavsiyesini yapamazlar. O tavsiyeyi bize millet yapmıştır. Milletin yaptığı istikamette de biz şuanda görevimizi ifa ediyoruz.''

Programın ardından günün anısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a plaket takdim edildi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.