Ankara'da patlama, ölü sayısı artıyor

Ankara'da patlama, ölü sayısı artıyor

Ankara'da son 5 ay içindeki 3'üncü bombalı saldırı Kızılay'da yapıldıı. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor

A+A-

Ankara'nın Kızılay semtinde 18:45 sıralarında seyir halindeki bombalı bir araç, iki kişi olduğu tahmin edilen saldırganlar tarafından patlatıldı. Güvenpark’ta otobüs duraklarının olduğu bölgede gerçekleşen patlamada en az 34 kişi öldü, 125 kişi yaralandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından düzenlenen güvenlik zirvesinin ardından konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 19 yaralının durumunun ağır olduğunu, 7 kişinin ameliyatta olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıyla ilgili olarak, "Bu saldırı sonucunda yapılan tahkikatlarda ciddi emarelere ulaşılmış, ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen bitirilip tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın (bugün) bu araştırmalar neticelendirilir" diye konuştu.

Kızılay'daki Güvenpark'ın yakınındaki polis noktasında 18.45'te patlama meydana geldi. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güvenpark'ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz."

İkinci bir patlama ihtimaline karşı patlamanın gerçekleştiği bölge boşaltılırken ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Ebru Basa, Hayat TV canlı yayınında "Ankara Valiliği'nin verdiği rakamlar fazla iyimser" ifadesini kullandı.  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.