Ankara'da reel sektör uygun şartlarda yeni kredi istiyor

Ankara'da reel sektör uygun şartlarda yeni kredi istiyor

Pandemi döneminde birçok kredi paketi devreye alınırken, Ankara'da reel sektör daha uygun şartlarda yeni kredi talep ediyor.

A+A-

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran "Üyelerimizin başvuru şartlarının yumuşatıldığı koşullarla sağlanacak yeni kredi talepleri var" dedi.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ATO Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleriyle bir araya gelerek reel sektörün sorunlarını dinledi.

Baran, pandemi sürecinde gerçek kişi tacir işletmelerinin de faydalandığı Can Suyu olarak ifade edilen finansmanı ATO olarak talep ettiklerini hatırlatarak, yerel radyo yayıncılarının lisans belgeleriyle teminat mektubu alabilmelerinin de aralarında yer aldığı bir dizi talebin Halkbank tarafından olumlu karşılandığını ifade etti.

Sektörlere özel kredi paketi talebi

Toplantıda ATO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, oda kaynağı karşılığında düşük faizli kredi, kredi kullandırılmasındaki prosedürlerin azaltılması, sektörlere yönelik özel destek paketleri ve Türkiye genelinde 5 milyon kişiyi ilgilendiren, özel okul, sürücü kursu, rehabilitasyon merkezi gibi eğitim kurumlarının tahsilat sorununun önüne geçmek amacıyla özel kredi destek paketi taleplerini iletti