Ankara'daki kritik toplantının tarihi açıklandı

Ankara'daki kritik toplantının tarihi açıklandı

6 muhalefet partisinin liderinin gerçekleştirdiği tarihi zirve Türkiye siyasetinin ana gündemi oldu. Toplantının ardından 6 partinin Ankara il başkanları bir araya gelecek.

A+A-

6 muhalefet partisinin bir süredir üzerine çalıştığı güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin 6 genel başkan ilk kez Ankara'da bir araya geldi.

Gerçek Gündem'in haberine göre 12 Şubat'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Ahlatlıbel’deki Çankaya Belediyesi Tesisleri’nde buluşmuştu.

6 muhalefet partisi liderinin buluşmasından sonra, bu sefer de 6 partinin Ankara il başkanlarının bir araya geleceği öğrenildi.

Görüşme 16 Şubat'ta gerçekleşecek.

Konuyla ilgili Halk TV ekranlarında yayınlanan Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası programına CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı bağlandı.

Ali Hikmet Akıllı toplantının içeriğini, "Biz kamuoyu ile paylaşmadan haber oldu. Resmi olarak ittifak oluşturan 4 partinin il başkanları ayda bir çeşitli konuları değerlendirmek, işbirliği imkanlarını konuşmak üzere bir araya geliyorduk. Son liderler toplantısı yeni bir pencere açtı toplumun önüne, açıklanan bildiri ile çizilen yol haritası ile." sözleriyle açıkladı. 

Ali Hikmet Akıllı sözlerini şöyle sürdürdü: 

Bunun sadece liderler düzeyinde kalması beklenmez. İl, ilçe örgütler bazında da işbirliklerinin sürdürülmesi gerekecek.

İl başkanları olarak bizler bu sürece nasıl katkı verebiliriz hem bunu konuşmak istiyorum hem de bizim de topluma bir mesajımız olacaktır bu partinin başkentin il başkanları olarak.

Bu minvalde gündemi değerlendirmek üzere çarşamba günü ilk defa bir araya geleceğiz. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler