Antalya Havalimanı kapasite artırma ihalesi iptal edildi

Antalya Havalimanı kapasite artırma ihalesi iptal edildi

DHMİ Genel Müdürlüğü, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ilave yatırımlar ile terminallerin işletme haklarının kiralanması amacıyla açılan ihaleyi iptal etti.

A+A-

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ilave yatırımlar ile iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanması amacıyla açılan ihale iptal edildi.

DHMİ'nin ihale iptaline ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Antalya Havalimanı'nda kapasite artırımına yönelik ihalenin iptali kararlaştırıldı.Geçici teminat tutarı 40 milyon euro olan ihale için teklif verme süresi 31 Ocak'ta sona eriyordu. İptal edilen ihale, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasının yanı sıra iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanmasını da kapsıyordu.

AirportHaber internet sitesi, geçtiğimiz günlerde ihale şartnamesindeki 'en az 5 yıl havalimanı işletmek' koşulunun değişmesini isteyen İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın, DHMİ üzerinde ciddi baskısı olduğu iddiasını gündeme getirerek ihalenin iptal edilebileceğini yazmıştı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.