Apple 3000 dolarlık gözlüğünü satışa sunmaya hazırlanıyor

Apple 3000 dolarlık gözlüğünü satışa sunmaya hazırlanıyor

Apple'ın yıllık WWDC geliştiriciler konferansı hızla yaklaşıyor ve tüketici elektroniği devinin uzun zamandır beklenen karma gerçeklik başlığını tanıtması beklendiğinden, bu konferans diğerlerinden biraz daha hareketli geçeceğe benziyor.

A+A-

Apple, 2015 yılında Apple Watch'u piyasaya sürdüğünden bu yana önemli bir ürün tanıtımı yapmadı, ancak artırılmış ve sanal gerçekliği destekleyen pahalı bir kulaklıkla Apple, şimdiye kadar ana akım bir şekilde yakalanamayan bir pazara girmiş olacak. Meta, Oculus başlığıyla sanal gerçeklik üzerine büyük bir bahis oynadı ve sadece sınırlı bir ilgi gördü.

Ancak Apple'ın teknoloji kategorilerini trendlere dönüştürme konusunda bir geçmişi var ve Goldman Sachs analistlerinden oluşan bir ekip, şirketin Reality Pro kulaklık setiyle sihrini yeniden konuşturabileceğini söylüyor.

Michael Ng liderliğindeki analistler, "[Artırılmış/sanal gerçeklik] endüstrisinin bir bütün olarak hayal kırıklığı yarattığını kabul etmekle birlikte, Apple'ın potansiyel AR/VR başlığının, Apple'ın rakip kulaklık üreticilerine göre farklılaşma noktaları göz önüne alındığında, diğerlerinin başarılı olamadığı yerlerde başarılı olabileceğine inanıyoruz" diye yazdı.

Apple için bir avantaj, yeni kulaklık için potansiyel tüketici olan 1,1 milyardan fazla aktif iPhone kullanıcısından oluşan kurulu bir tabana sahip olması. Şirket ayrıca, Facetime, Apple TV+ ve Apple Music gibi önemli birinci taraf uygulamalarını karma gerçekliğe aktarırken, aygıt için ilgi çekici içerikler oluşturmak üzere geniş geliştirici tabanına da dayanabilir.

Goldman ekibi, "Özellikle, oyun dışı kullanım durumları Apple için bir farklılaşma noktası olarak hizmet etmelidir; burada Apple'ın mevcut sanal gerçeklik başlıkları ve ekosistemlerine göre rekabet açısından daha da avantajlı olduğuna inanıyoruz" diye yazdı.

Analistler, Apple'ın MLB Friday Night Baseball ve MLS Season Pass için yaptığı anlaşmalardan yararlanarak potansiyel "sürükleyici spor" deneyimlerini örnek veriyor.

Ancak Apple'ın tüketicileri bu deneyimler için büyük paralar ödemeye ikna etmesi gerekecek: Şirket Reality Pro'nun fiyatını 3000 dolar olarak belirleyebilir.

Şirket bu yıl 1 milyondan fazla cihaz satamayacak olsa da, Goldman analistleri Reality Pro'nun 2024 mali yılından 2028 mali yılına kadar yıllık 11 milyar ila 20 milyar dolar arasında gelire katkıda bulunacağı bir gelecek görüyor.

Analistler Apple Watch'u bu yeni lansman için bir model olarak görüyorlar. Bu cihazın bir zamanlar "fiyasko" olarak görüldüğünü, ancak "sonunda tüm bir kategoriyi tanımladığını" belirttiler.

İlgili Haberler