Apple, Almanya'ya yatırım yapacak

Apple, Almanya'ya yatırım yapacak

Apple, Almanya'nın Münih şehrinde bir “Avrupa Silikon Tasarım Merkezi” kuracağını açıkladı.

A+A-

Kurulacak merkezin, Apple’ın hücresel birimi ve Avrupa'nın mobil kablosuz yarı iletkenler ve yazılım teknolojileri için büyük bir Ar-Ge tesisi olacağı belirtildi.

Apple Inc. önümüzdeki üç yıl içinde, ekibini genişletmek ve Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak amacıyla Münih’te kuracağı tasarım merkezine 1,2 milyar dolardan (1 milyar euro) fazla yatırım yapacağını açıkladı.

Apple geçen yıl Haziran ayında, ilk bilgisayar işlemcisi Apple Silicon’u tanıtmasının ardından konuyla alakalı yeni bir açıklama daha yaptı. Kurulacak merkezin, Apple’ın hücresel birimi ve Avrupa'nın mobil kablosuz yarı iletkenler ve yazılım teknolojileri için büyük bir Ar-Ge tesisi olacağı belirtildi. Yeni tesiste çalışacak olan ekibin, 5G ve diğer kablosuz teknolojilere odaklanacağı bildirildi.

Münih, Apple’ın hâlihazırda Avrupa’daki en büyük mühendislik merkezi olduğu biliniyor. Şirket Münih’teki merkezde, güç yönetimi tasarımı, uygulama işlemcileri ve kablosuz teknolojiler gibi alanlar üzerine çalışan 1.500 mühendisi istihdam ediyor.

Apple 2018'de, Anglo-Alman çip tasarımcısı Dialog Semiconductor ile şirketin ana güç çiplerini tasarlayan diğer ekipleri bünyesine katmak için 600 milyon dolarlık bir anlaşma yapmıştı.

 

Etiketler : , , ,