Apple bir dizi yeni Mac'i tanıtacak

Apple bir dizi yeni Mac'i tanıtacak

Apple'ın Yıllık WWDC 2023 Etkinliği, Yeni Mac'ler ve Karma Gerçeklik Başlığı ile Geliyor

A+A-

Apple'ın her sene merakla beklenen Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 2023, önümüzdeki Pazartesi günü heyecan verici bir açılış konuşması ile başlayacak. Apple'ın, iOS 17 ve watchOS 10 gibi yeni yazılım güncellemelerini duyurmasının yanı sıra, adından çokça söz ettiren karma gerçeklik başlığını da tanıtması bekleniyor. Ancak, bu sadece buz dağının görünen kısmı. Bloomberg'in haberine göre, Apple, konferansın açılış konuşmasında "bir dizi yeni Mac" duyurabilir.

WWDC 2023'te Yeni Ürünler Bekleniyor

WWDC 2023'e sayılı günler kala, Mark Gurman'ın Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, açılış konuşmasının, bir dizi yeni Mac ve karma gerçeklik başlığı üzerinde duracağını, Apple'ın yeni işletim sistemi sürümlerinin ise daha çok arka plana itileceğini belirtti.

Bu aşamada, Apple Reality Pro adıyla bilinen karma gerçeklik başlığının etkinlikte öne çıkmasının sürpriz olmayacağına dair bir kanı oluşmuş durumda. Apple, yıllardır bu proje üzerinde çalışıyor ve Apple Watch'un 2014'teki lansmanından bu yana şirketin odak noktasında bu proje yer alıyor. Apple, ilk defa birden fazla VR uzmanını etkinliğe davet etti, bu da başlığın yakında gelmekte olduğunu kuvvetle işaret ediyor.

Yeni Yazılım Güncellemeleri Büyük Değişiklikler Getirmeyebilir

Yazılım konusuna gelindiğinde, önümüzdeki hafta duyurulacak güncellemelerin çoğunluğunun büyük değişiklikler getirmeyeceği, aylardır gelen haberler arasında. MacOS 14, tvOS 17 ve iPadOS 17'ye gelecek yeni özelliklerle ilgili fazla bir söylenti bulunmamakta. Sadece watchOS 10'un yeni bir arayüz tasarımına kavuşacağı ve iOS 17'nin Kilit Ekranı için yeni özelleştirme seçenekleri ve yenilenmiş bir Kontrol Merkezi sunacağı konuşuluyor.

Mac'lerle ilgili olarak, gelecek ürünlerle ilgili birçok belirsizlik var. Bir süredir, yeni bir 15 inç MacBook Air söylentisi dolaşıyor. 9to5Mac'e göre, Apple'ın M3 çipli yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air üzerinde çalıştığı gelen bilgiler arasında. Ayrıca, M3 ile güçlendirilmiş yeni bir 13 inç MacBook Pro üzerinde de çalışılıyor. Bu dizüstü bilgisayarlar son olarak geçen yıl Haziran ayında güncellenmişti.

Yeni Mac'ler Yolda

Ancak Gurman, ilk M3 Mac'lerin bu yıl içinde piyasaya sürüleceğini ve yakında tanıtılacak olan 15 inç MacBook Air'in mevcut 13 inç modelle aynı M2 çipten güç alacağını söyledi. Peki bu "birkaç Mac" tam olarak hangileri?

Bu sorunun cevabını vermek zor. Apple, Mac mini ve MacBook Pro'nun üst seviye versiyonlarını M2 çip ve türevleriyle kısa süre önce güncelledi, bu nedenle bu modellerin yakın zamanda başka bir güncelleme almasını beklemek mantıksız olacaktır. iMac var, ancak hem Gurman hem de 9to5Mac kaynakları, şirketin hepsi bir arada masaüstü için M2 çipini atlamaya karar verdiğini bildiriyor.

M2 MacBook Pro ve Mac Studio'nun Yeni Versiyonları

Peki geriye ne kalıyor? Apple Silicon Mac Pro ve Mac Studio'nun M1 Max ve M1 Ultra çipleriyle çalışan yeni bir versiyonu kalıyor. Apple, geçtiğimiz günlerde perakende mağazalarına gönderdiği bir iç yazıyla Mac Studio'nun önümüzdeki haftadan itibaren takas programına kabul edileceğini duyurdu.

Aynı yazıda M2 MacBook Air ve 13 inç M2 MacBook Pro'nun da takas programına dahil edileceği belirtildi. Apple, önümüzdeki hafta yeni M3 MacBook'ları ve yeni bir Mac Studio'yu piyasaya sürecek mi? Apple Silicon Mac Pro geliyor mu? Dürüst olmak gerekirse, bunları kesin olarak bilemiyoruz. Ancak yeni Mac'lerin geliyor gibi göründüğü kesin, bu nedenle yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorsanız biraz daha beklemeniz akıllıca olabilir.

Etiketler : ,
İlgili Haberler