Apple bir ülkeyi batırdı

Apple bir ülkeyi batırdı

Finlandiya Başbakanı Alexander Stubb, Apple’ın ülkesinin en büyük iki sanayi kalemi kağıt ve cep telefonu üretimine darbe vurmakla suçlanabileceğini söyledi

A+A-

Teknoloji devi Apple’a, Finlandiya Başbakanı’ndan suçlamalar geldi. CNBC’ye konuşan Finlandiya Başbakanı Alexander Stubb, Apple’ın ülkesinin en büyük iki sanayi kalemi kağıt ve cep telefonu üretimine darbe vurmakla suçlanabileceğine işaret etti. Stubb, bu sektörlerdeki kötü gidişin Kuzey ülkesinde ekonomik durgunluk yarattığı ve bunun da not indirimine kadar etki ettiğini belirtti.

Çöken şampiyonlarımız var

Stubb, “Çöken iki şampiyonumuz var” dedi. Başbakan, bu sözle rakipleri karşısında istediğini alamayan Nokia, Finlandiya ekonomisinin bel kemiği kağıt üreticilerine işaret etti. Finlandiya, Avrupa’nın en büyük kağıt üreticileri UPM-Kymmene ve Stora Enso şirketlerine ev sahipliği yapıyor. Finlandiyalı Başbakan, “Biraz mantığa aykırı olsa da birisi çıkıp iPhone’un Nokia’yı, iPad’inse Finlandiya kağıt sanayisini öldürdüğünü söylese buna büyük itiraz olmaz ama geri döneceğiz” dedi. Finlandiya Orman Araştırmaları Enstitüsü Metla’ya göre, ülkede kağıt sektörü kötü günler yaşıyor. 2013 sonunda yayımlanan raporda, ülkede kağıt üretiminin zayıfladığı uyarısı yapıldı.

ABD’li dev satın aldı

Cep telefonu sektörünün ilk oyuncularından ve en büyük üreticilerinden Nokia, özellikle akıllı telefon pazarında Apple’ın yanı sıra Güney Koreli Samsung karşısında da istenen rekabeti gösterememesinden sonra, kötü günler yaşamış ve Nisan 2014’te ABD’li Microsoft tarafından satın alınmıştı. Nokia, 1990’lı ve 2000’li yıllarda cep telefonu üretiminde bir numaraydı ve Finlandiya ekonomisi de büyük katkı sağlıyordu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.