Apple daha çok iPhone üretmek için iPad'i bırakıyor

Apple daha çok iPhone üretmek için iPad'i bırakıyor

Apple, devam eden küresel çip sıkıntısının ortasında iPad üretimini yarı yarıya azaltarak, kısıtlı sayıda bileşenleri iPhone 13 modelleri için kullanma kararı aldı.

A+A-

Nikkei Asia'nın raporuna göre Apple, iPhone 13 serisine yeterli bileşen sağlamak için iPad üretimini "keskin bir şekilde" azalttı ve bu sayede tabletlerden daha fazla talep gören akıllı telefon arzını artırmayı umuyor.

Raporda, Eylül-Ekim aylarında iPad üretiminin planlananların %50 oranında azaldığı, eski iPhone modellerinin de etkilendiği belirtildi. Bileşenlerinin çoğu geçtiğimiz aylarda tanıtılan iPhone 13 serisinin üretiminde kullanılacak. Analistler, küresel çip sıkıntısının 2022'ye kadar devam edeceğini belirtiyorlar.

Apple ürünlerindeki tedarik yetersizliğinin, pandeminin sonuçları ve COVID-19 nedeniyle kesintiye uğrayan tedarik zincirlerinden kaynaklanan küresel yarı iletken krizi ile ilişkili olduğunu söyleyelim. Son finansal raporların tartışıldığı sırada şirket CEO'su Tim Cook bu sorunlar yüzünden şirketin 6 milyar dolarlık gelir kaybı yaşadığını açıklamıştı.

Etiketler : , ,