Apple dünya çapında 50 yeni mağaza açacak

Apple dünya çapında 50 yeni mağaza açacak

Apple dünya çapında 50'den fazla yeni veya yeniden inşa edilmiş perakende mağazası planlıyor.

A+A-

Apple'ın dünya çapında perakende mağazalarının sayısını artırmak için plan yapıyor. Bloomberg'in yeni bir raporuna göre Apple, önümüzdeki dört yıl içinde Asya-Pasifik bölgesi, Avrupa, Orta Doğu, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da ek mağazalar açacak.

Raporda, Apple'ın Asya-Pasifik bölgesinde 15 yeni Apple Store'un yanı sıra Orta Doğu ve Avrupa'da beş lokasyon açmayı "tartıştığı" belirtiliyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'daki müşteriler için Apple dört yeni perakende mağazası planlıyor.


Yeni mağazalara ek olarak, Apple mevcut konumlarından bazılarını da yenilemeyi planlıyor. Rapora göre Apple Kuzey Amerika'da 13, Avrupa'da dokuz ve Asya'da altı mağazasını yenileyecek ya da yerini değiştirecek.

Bloomberg raporuna göre bu sayılar toplamda 53 "yeni, konumlandırılmış ya da yeniden modellenmiş mağazaya" denk geliyor.

Görüşülen ya da geliştirilmekte olan en önemli yeni mağazalar arasında Hindistan'daki üç tesis, şirketin Malezya'daki ilk tesisi ve Apple'ın Paris'in Opera alışveriş bölgesindeki tarihi konumunun iyileştirilmesi yer alıyor. Ayrıca yakında Londra'daki Battersea Power Station'da yeni yerel merkezinin yanında bir mağaza açacak ve Miami'de ek bir yer planlıyor. Şangay'daki Jing'an Temple Plaza'da da bir amiral gemisi mağaza açılması planlanıyor.

Rapor, bu gelecek planlarından bazılarının hala "dahili projeksiyonlar veya teklifler" olduğu, yani "ertelenebilecekleri veya tamamen iptal edilebilecekleri" konusunda uyarıda bulunuyor. Bununla birlikte, planların birçoğu "halihazırda geliştirme aşamasında" ve Apple "arazi sahipleriyle kira sözleşmeleri yapmayı kabul etmiş durumda

 

İlgili Haberler