Apple etkinliğinin tarihi belli oldu

Apple etkinliğinin tarihi belli oldu

Önümüzdeki hafta Apple yılın son etkinliğini düzenliyor. Apple Unleashed etkinliğinde yeni Apple M1X yongası ve AirPods 3 gibi yeni ürünler karşımıza çıkabilir.

A+A-

Geçtiğimiz ay iPhone 13 serisini ve yeni iPad modellerini resmiyete kavuşturan Apple için henüz yıl bitmedi. Önümüzdeki hafta bu kez yeni MacBook ürünleri için bir etkinlik düzenleniyor. 

Apple yeni ürünlerini duyuruyor

Firma tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple Unleashed etkinliği 18 Ekim 2021 tarihinde ülkemiz saati ile 20.00’da gerçekleştirilecek. Apple Park kampüsünden yapılacak olan yayın yine bant kaydıyla karşımızda olacak.  

Peki Apple bu etkinlikte neler tanıtacak? Bilindiği üzere WWDC etkinliğinde tüm yazılım ürünleri resmiyet kazanıyor. Eylül etkinliğinde ise iPhone serisine yer veriliyor. Ekim ayında Mac, iPad ve AirPods gibi ekosistem ürünlerini görüyoruz. 

Unleashed etkinliğinde de muhtemelen Apple M1X yongasını tanıyacağız. Zaten etkinlik animasyonları da yeni bir gücün ortaya çıkacağına vurgu yapıyor. 6 adet performans ve 4 adet verimlilik çekirdeğine sahip olacak yonga 4nm sürecinde üretilecek.  

Performansı yukarıya taşıyacak olan Apple M1X yongası ilk olarak MacBook ürünlerinde kullanılacak. Bu bakımdan bir MacBook Pro 16 tanıtımı şaşırtıcı olmayacaktır. Diğer taraftan AirPods 3 ve düşük ihtimalle yeni Mac Mini de karşımıza çıkabilir.