Apple, FBI'a rest çekti

Apple, FBI'a rest çekti

Apple, San Bernardino saldırganın telefon şifresini kırmaları için FBI'dan gelen talebi “çok tehlikeli” diyerek reddetti.

A+A-

Apple, San Bernardino saldırganın telefon şifresini kırmaları için ABD Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) gelen talebi “çok tehlikeli” diyerek reddetti.
ABD’nin ABD’nin California eyaletindeki San Bernardino'da engellilere hizmet veren bir merkeze düzenlenen saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı IŞİD’le bağlantılı Seyid Rıdvan Faruk ve eşinin gerçekleştirildiği belirlenmişti.
Saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten FBI, Farook’un iki aydır tüm uğraşlara rağmen kırılamayan telefonunun şifresinin mahkeme kararıyla Apple tarafından açılması istedi.
Ancak Apple CEO’su Tim Cook, kullanıcılarına bir açık mektup yazarak, mahkeme kararına rağmen telefonun şifresini kırmayacaklarını açıkladı.
“Hükümet, Apple’dan kendi kullanıcılarımızı hacklememizi ve aralarında milyonlarca ABD’linin de olduğu kullanıcılarımızı seçkin hacker ve siber suçlulardan korumak için on yıllardır sürdürdüğümüz güvenlik gelişmelerinin altını oymamızı istiyor” diyen Cook, FBI’a talebini yeniden gözden geçirme çağrısında da bulundu.

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.