Apple Glass, Tim Cook’un son cihazı olabilir

Apple Glass, Tim Cook’un son cihazı olabilir

2011’den Apple CEO’su olan Tim Cook, 10 yıl içinde büyük ihtimalle Apple’dan ayrılmış olacağını açıklamıştı. Yeni iddialar, Tim Cook’un, görevi bırakmadan yeni cihaz geliştirmek istediğini gösteriyor.

A+A-

Steve Jobs’ın hayatını kaybetmesinin ardından Apple’da CEO görevini üstlenen Tim Cook, bu zamana kadar başarılı bir performans gösterdi. Özellikle iPhone 11 ve M1 Mac serileri ile büyük Pazar payı kazanan Apple, Tim Cook ile bir süre daha devam edecek. Geçtiğimiz Nisan’da Tim Cook’un 10 yıl içinde Apple’dan ayrılmış olacağını söylemesinin ardından gözler, Tim Cook’un Apple’daki son yıllarının planlarına dikildi.

Apple Glass, Tim Cook’un son cihazı olabilir

Bloomberg’in ünlü analisti Mark Gurman’dan gelen bilgilere göre Tim Cook, Apple'dan ayrılmadan son bir yeni kategori Apple cihaz geliştirmek istiyor. Gurman, Cook’un ana hedefinin arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gözlükleri olduğunu belirtiyor. Apple’ın AR ve VR gözlükleri, Tim Cook’un son cihazları olabilir. Her ne kadar Apple’ın elektrikli arabası da geliştirme sürecinde olsa da, Tim Cook’un son cihazı Apple Gözlük olacak gibi gözüküyor. 

Donanımhaber'in haberine göre Gurman, Apple’ın 2022 yılı için karma gerçeklik gözlük geliştirdiği belirtiyor. Arttırılmış gerçeklik gözlükleri ise geliştirilme aşamasında ve 2025 yılı civarında çıkış yapması bekleniyor. Tim Cook’un Apple ile 2025’te ödeme anlaşması bittiğinden dolayı Tim Cook’un, 2025-2028 yılları arasında görevden ayrılması bekleniyor. Apple’ın, gelecek hakkında şimdiden plan yaptığı ve bir sonraki üst düzey yöneticisini aradağı da gelen bilgiler arasında. Steve Jobs ve Tim Cook gibi başarılı yöneticilerin ardından Apple, nasıl bir yönetici ile devam edecek göreceğiz.