Apple gözlük takanların hayatını kolaylaştıracak

Apple gözlük takanların hayatını kolaylaştıracak

Teknoloji devi Apple, aldığı patentlerle de adından sıkça söz ettiriyor. Apple'ın ABD Patent Ofisi'nde yayınlanan yeni bir patentinde kullanıcıların gözlük takıp takmamasına göre ekran kendini ayarlayabilecek ve her iki durumda da net bir görüntü sunacak.

A+A-

Teknoloji devi Apple, aldığı patentlerle de adından sıkça söz ettiriyor. Şirketin yayınlanan son patentine bakıldığında gözlük kullananları hedefleyen bir teknolojiden bahsediliyor. Patentte, cihaz ekranının yeni bir Face ID teknolojisiyle bütünleşik olarak ayarlanabilmesi esas alınıyor.

Yeni bir Face ID teknolojisi

Apple, Elektronik Bir Aygıtın Ekranındaki Görüntü Düzeltme Grafik Çıkışlarını Değiştirmek için Sistemler ve Yöntemler başlığına sahip bir patenti ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayınlandı. Patentte yeni bir Face ID teknolojisinden bahsediliyor. 

Donanımhaber'in haberine göre patentte, bir iPhone veya iPad Pro kullanıcısının aynı kimlik için dört farklı görünüme sahip olunabileceği belirtiliyor. Bu dört görünüm ise okuma gözlüklü, numaralı gözlüklü, güneş gözlüklü ve gözlüksüz olarak örneklendiriliyor.

Gözlük kullananlara büyük rahatlık

Patent aslında günlük hayatta gözlük kullanan kişiler için ekranın ayarlanabilir olması ve bu kişilerin gözlük takmadıkları zamanda da ekranda olup biteni görebilmesini amaçlıyor. Face ID'nin buradaki görevi ise kullanıcının gözlüğü takıp takmadığının algılanması olarak gösteriliyor.

Kullanıcıların öncelikle gözlüklerinin özelliklerini sisteme kaydetmeleri gerekiyor. Daha sonrasında cihaz kullanılmak istendiğinde Face ID üzerinden sensörlerle kişinin oluşturulan derinlik haritası sayesinde kullanıcının gözlük takıp takmadığı belirlenecek.

Hayata geçip geçmeyeceği bilinmiyor

Kullanıcının durumu belirlendikten sonra ekran, etraftaki kişiler için bulanık hale gelse de cihazı kullanan ekranı net bir şekilde görebilecek. Apple patentinin ne zaman cihazlarda kullanılabilir bir teknolojiye dönüşeceği ya da bu patentin hayata geçip geçmeyeceği henüz bilinmiyor.