Apple gözlük yapıyor, böyle görünecek!

Apple gözlük yapıyor, böyle görünecek!

Bir yandan ilk nesil Apple zengin gerçeklik kaskı ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ederken diğer yandan ikinci nesil Apple Glass da yavaş yavaş gündeme gelmeye başladı.

A+A-

Henüz Apple tarafından zengin gerçeklik gözlüğü ile ilgili tek bir ipucu bile verilmezken sızıntılar sayesinde pek çok bilgi edinmiş durumdayız. Öyle ki artık ikinci nesil Apple Glass gözlüğünün ne zaman çıkacağı bile tartışılır oldu. 

Apple Glass neler sunacak?

Bağımsız bir kask olması planlanan Apple Glass zengin gerçeklik gözlüğü, bu açıdan Apple M1 yonga setinin kırpılmış bir versiyonunu barındıracak. Böylece yoğun yüklerde akıcı bir zengin gerçeklik deneyimi hedefleniyor. 

Diğer taraftan deniz fenerlerinde tercih edilen Fresnel lensleri ile bulanıklığı gidermeyi planlayan firma ayrıca buhar oluşmasına karşın da özel bir temizleme sistemi geliştiriyor. Son olarak TrueDepth sensör teknolojisinden daha iyi bir 3D sensör sistemi de el hareketlerini sanal ortama aktaracak.

Animoji teknolojisinde olduğu gibi el hareketlerinin dinamik bir şekilde haritalanacağı ifade ediliyor. Apple Glass bu haliyle 400 gram civarında bir ağırlığa sahip olacak. 

Firmaya yakın kaynaklar gelecek yıl piyasaya çıkacak Apple Glass modelinin 2023 itibariyle 3 milyona yakın satış beklentisi olduğunu ifade ediyor. Müşteriler biraz daha kurumsal ve zengin kesim olacak zira Apple Glass oldukça tuzlu bir fiyat etiketi barındıracak. Sadece üretim maliyetinin 499$ civarında olduğu belirtiliyor. Diğer maliyetler de hesaba katıldığında en iyi ihtimalle 1000$ bandı üzeri bir ihtimal ortaya çıkıyor. 

Apple Glass 2 ise kaynaklara göre 2024 yılında piyasaya sürülecek. Apple’ın yeni versiyonda ağırlık değerini 300 gram civarına çekebileceği tahmin ediliyor. Güncellenmiş batarya ile kullanım ömrü biraz daha uzayan gözlük ayrıca daha iyi bir M1 işlemcisine sahip olacak.