Apple hisseleri yeni ürünlerden nasıl etkilenecek

Apple hisseleri yeni ürünlerden nasıl etkilenecek

Apple Yeni Ürünü Fiyatı İle Gündemde. Peki Yatırımcılar ve Analistler Yeni Ürünler İçin Ne Diyor?

A+A-

Yılbaşından pazartesi gününe kadar hisseleri yüzde 38.2 artan Apple'ın beklenenden yüksek fiyatlı yeni karma gerçeklik (MR) başlığı Vision Pro'nun piyasaya sürülmesinin ardından, hisseler bugün (6 Haziran 2023) seans öncesi işlemlerde yaklaşık %3'lük bir düşüş yaşadı. Hisse fiyatındaki düşüş, 3.499 dolarlık ürün etiketinin Wall Street analistlerinin ve yatırımcıların tepkilerini çektiği bir ortamda gerçekleşti.

Apple'ın CEO'su Tim Cook, dün yeni ürün tanıtılırken yaptığı konuşmada "Bugün, bilgi işlem için yeni bir çağın başlangıcına işaret ediyor. Tıpkı Mac'in bizi kişisel bilgisayarla ve iPhone'un bizi mobil bilgisayarla tanıştırdığı gibi, Apple Vision Pro da bizi uzamsal bilgisayarla tanıştırıyor" ifadelerini kullandı," demişti.

Analiz firmaları ve uzmanları, yeni ürünün lansmanı sonrasında bunun Apple'ın mali durumu ve hisseleri üzerindeki olası etkisi konusunda görüşlerini açıkladı. Oppenheimer analistleri, "Yönetim, kulaklık cihazını devrim niteliğinde bir ürün ve interaktif tüketici deneyimlerinde bir sonraki adım olarak görüyor" yorumunda bulundu.

Buna karşın, CFRA analistleri, "Sınıfının en iyisi donanım/etkileşim özelliklerinden etkilenmemize rağmen, AAPL'nin en azından şimdilik tüketiciler için neden sahip olunması gereken bir cihaz olduğunu tanımlayamadığını düşünüyoruz" dedi.

Diğer taraftan, Apple'ın yeni MR ürününün yüksek fiyatı, bazı analistler tarafından, benimsenme oranının kısa vadede sınırlı olacağı anlamına gelebileceği yönünde yorumlandı. Goldman Sachs analistlerinin görüşü bu yöndeydi: "Nispeten yüksek perakende fiyat özelliği, kısa vadede benimsenmeyi sınırlayabileceğinden, kısa vadeli finansal katkıların sınırlı olmasını bekliyoruz."

Needham & Company analistleri ise, "3.500 dolardan başlayan fiyatın benimsenmesinin yavaş olmasını bekliyoruz. Ancak, AAPL DIS'i satın alırsa, hikaye anlatıcılarının AAPL'nin Vision Pro gözlüklerinin tüketici tarafından benimsenmesini sağlamak için benzersiz içerikler oluşturabileceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu..

İlgili Haberler