Apple, iPhone XR ve iPhone 12 Pro satışlarını durduruyor

Apple, iPhone XR ve iPhone 12 Pro satışlarını durduruyor

iPhone 13 tanıtımı ile beraber Apple, iPhone XR ve iPhone 12 Pro modellerini mağazadan kaldırdı. Şirket yeni çıkacak modellere öncelik verecek.

A+A-

Dün akşam gerçekleştirilen Apple California etkinliğinde merakla beklenen yeni iPhone 13 ailesi tanıtıldı. Şirketin her yeni seri ile beraber önceki üst modeli kaldırma geleneği yine devam ediyor. iPhone 13 Pro modelini duyurması ile şirket, iPhone XR ve iPhone 12 Pro’nun satışlarını durdurdu ve siteden kaldırıldı. 

iPhone 12 Pro modeli ile beraber üç yıl önce piyasaya çıkan iPhone XR’de eski telefonlar arasında yerini alırken, düşük maliyetli seçenekler olan iPhone 12, iPhone 11 ve iPhone SE satışları devam ediyor. Eski cihazların fiyatlarında da indirime giden şirket, iPhone SE modelini 399 dolar, iPhone 11 modelini 499 dolar, iPhone 12/12 Mini modellerini 599 dolardan satışa sunacak.

Görünüşe göre Apple, yeni çıkacak modellere daha fazla odaklanmak istiyor ve eski serinin üst modellerinin yerine yeni modelleri konumlandırıyor. Telefonların üretimleri her ne kadar durdurulmuş olsa da, mağazalarda bulunan stoklar bitene kadar satışlar devam edecek.