Apple otomobil yapmak için Tesla'nın mühendisini işe aldı

Apple otomobil yapmak için Tesla'nın mühendisini işe aldı

Apple'ın uzun zamanadır büyük bir gizlilikle üzerinde çalıştığı elektrikli tam otonom araç projesine, daha öncesinde Tesla'da otomatik pilot yazılımı direktörlüğü yapmış bir isim dahil edildi.

A+A-

Apple'ın büyük bir gizlilikle yürüttüğü tam otonom araç geliştirme projesine yeni bir isim ekleniyor. Ortaya çıkan belgelere göre daha önce Tesla'da otomatik pilot yazılım direktörü olan Christopher "CJ" Moore artık Apple'da çalışacak.

Bloomberg tarafından yapılan bir habere göre teknoloji devinin yaklaşık 5 senedir üzerinde çalıştığı 'Project Titan' kod adıyla Apple Car projesine yeni isimler dahil olmaya devam ediyor. Ekibe katılan son isim olan Moore, daha önce yine Tesla'da çalışmış ve geçtiğimiz yılın sonlarında Apple'da işe başlamış olan Stuart Bowers'in ekibinde yer alacak.

 Moore, Tesla'da çalıştığı dönemde Elon Musk'la karşı karşıya gelmişti. Musk'ın Tesla araçlarının seviye 5 otonom sürüşe yakın olduğu söylemlerine karşılık Moore, bu iddianın gerçeklikten uzak ve yakın gelecekte de ulaşılması zor bir hedef olduğunu söylemişti.

Apple'ın tam otonom elektrikli araç projesi için Bowers ve Moore haricinde de Tesla'dan geçenler oldu. Tesla'nın eski aktarma organları şefi Michael Schwekutsch ve iç mekan şefi Steve MacManus da dahil olmak üzere birçok kişi artık Apple için çalışıyor.

Etiketler : , ,