Apple Toshiba'yı satın alabilmek için Foxconn'a gidiyor!

Apple Toshiba'yı satın alabilmek için Foxconn'a gidiyor!

Apple Toshiba'nın çip birimine satın almateklifi yapabilmek için tedarikçisi Foxconn ile işbirliği yapmayı gözden geçiriyor. 

A+A-

Japon NHK radyosunun haberine göre Apple, yüzde 20'ninüzerinde hisse alabilmek için birkaç milyar dolarlık bir teklifigözden geçirirken, böylelikle Toshiba'nın firmada pay sahibiolmaya devam etmesi planlanıyor.     
Haberde Toshiba'nın pay sahibi olmaya devam etmesiyleşirketi Japon ve ABD kontrolünde tutmasının sağlanarak, Japonhükümetinin hassas teknolojilerin ulusal çıkarların aleyhindedavranabilecek yatırımcılara transfer edilmesine dairendişelerin hafifletilmesinin hedeflendiği belirtildi.    

İhalenin ilk turuna giren Foxconn, Çin ile olan bağlarınedeniyle riskli bir yatırımcı olarak algılanıyor. Apple'ıniPhone telefonları Foxconn'un imalat merkezinde üretiliyor.     
NHK, Apple'ın Tayvanlı Foxconn'un Toshiba'nın çip birimindeyüzde 30 paya sahip olmasını istediğini belirtti.     Apple'a haberin yazıldığı sırada ulaşılamadı. Resmi olarakHon Hai Precision Industry olarak bilinen Foxconnyorum yapmayı reddetti.        


Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.