Apple'dan şaşkınlık yaratan 5G açıklaması

Apple'dan şaşkınlık yaratan 5G açıklaması

Dünyada 5G teknolojisinin yayılmasıyla beraber büyük telefon üreticileri de kendi cihazlarında bu özelliği kullanıyor. Apple CEO'su Tim Cook ise sürpriz bir açıklama yaptı.

A+A-

5G teknolojisi ile beraber birçok ülke ve operatör, bu konuda yeni yatırımlarını sürdürüyor. Apple, iPhone 12 modelinde kullanıcılara 5G desteği sunmasına rağmen 5G teknolojisi dünya genelinde oldukça düşük kullanım oranına sahip. 5G’nin en hızlı versiyonu olan mmWave, sadece ABD içerisinde az sayıda şehirlerde kullanılabiliyor ve diğer ülkelerde destek bulunması halinde bile Apple tarafından bu özellik aktif edilmiyor.

5G teknolojisi erken aşamada

Donanımhaber'in haberine göre Apple CEO’su Tim Cook, 2021’in üçüncü çeyrek kazanç açıklamasında 5G teknolojisinin ‘‘Erken aşamada’’ olduğunu ve ‘’Çift haneli olan sadece birkaç ülke var’’ sözlerini dile getirdi. Ancak artan 5G talebi ile beraber iPhone’un büyüme göstereceğine inanıyor. Çin’deki iPhone satışlarının artmasının nedeninin 5G talebi olduğu düşünülürken, Apple satışları büyük Çin pazarının sadece küçük bir kısmını oluşturuyor.

Analistlerin iPhone’un gelecekteki satışlarına karşı şüphe duymasına ise Cook, ''iPhone’un geleceği hakkında gerçekten iyi hissettiklerini'' söyledi. Apple’ın yeni paylaştığı üçüncü çeyrek kazanç raporunda, iPhone satışlarının tekrar rekor seviyelere ulaştığı paylaşılırken, 2020 yılında 25.98 milyar dolar gelir elde eden şirket, bunu yüzde 52 arttırarak 39.6 milyar dolara ulaştırdı.

Şirketin, 5G modellerine yeni bir iPhone SE modeli ekleyeceği ve yeni çıkacak iPhone 13 serisi ile beraber 5G yelpazesini genişletmesi bekleniyor. Aynı zamanda sadece ABD içerisinde kullanılan mmWave desteğini de diğer ülkelere genişletebilir.

Etiketler : , ,