Apple'ın 100 bin liralık gözlüğünü sadece yarım saat taktı yüzü bu hale geldi

Apple'ın 100 bin liralık gözlüğünü sadece yarım saat taktı yüzü bu hale geldi

Wall Street Journal'ın teknoloji yazarı Apple'ın Vision Pro'sunu yarım saat kullandı, ancak sonrasında alnı kıpkırmızı oldu.

A+A-

Vision Pro'nun fiyatı 100 bin TL'yi bulurken tasarımı ise kullanıcılar için sıkıntı yaratacağa benziyor. Wall Street Journal'ın teknoloji yazarı Joanna Stern, Apple'ın ürününü duyurduğu WWDC zirvesinde ürünü giydi, 30 dakikalık demo devam ederken cihazın ağırlığını burnunda ve alnında hissettiğini ve biraz mide bulantısı olduğunu da bildirdi.

Apple, Stern'e Vision Pro gözlüklerini taktıktan sonra karşılaştığı rahatsızlığın, tanıtım alanında yalnızca sınırlı boyutta "ışık contaları" olduğu için olabileceğini söyledi. Bunlar, gözlüğün kulaklığı yüzünüze oturtan kumaş kaplı parçaları. Yani Apple'ın iddiasına göre demo ürünlere özel bir rahatsızlık söz konusu.

Stern, Apple'ın kendisine cihazın gelecek yılın başlarında piyasaya çıktığında daha fazla seçenek sunacağını söylediğini belirtiyor.

Bir VR veya AR başlığı takarken uzun süreli konfor büyük bir sorun. Yüzünüze sıkıca bağlanması ve yerinde tutulması gereken bir şeye üst düzey teknoloji ve pilleri sıkıştırmayı dengelemeye çalışmak güç bir işlem.

İlk Oculus Rift piyasaya sürüldüğünde teknoloji yorumcusu Ben Gilbert alnında ve yanaklarında kırmızı izler bıraktığını gösteren bir fotoğraf çekti.

Bu nedenle Meta Quest 2 gibi hemen hemen her kulaklıkta cihazın ana muhafazası için plastik kullanılıyor, bu malzeme daha hafif ve alnınızdaki ve burnunuzdaki yükün bir kısmını azaltabilir. Dezavantajı ise kalite açısından daha ucuz görünebilmesi.

Apple'ın Vision Pro'su alüminyum alaşımdan ve şık tek parça dış camdan üretilmiş, bu yüzden rakiplerinden çok daha güzel görünüyor, kimilerine göre ise şnorkellden farksız ve çirkin bir yapıda. Ancak bu malzemeler cihazın toplam ağırlığına katkıda bulunuyor.

İlgili Haberler