Apple’ın başı dertte

Apple’ın başı dertte

Apple'ın mobil işletim sisteminin başı dünyanın dört bir yanındaki iPhone cihazlarında kalıcı arızalara neden olan bir güncellemeyle dertte.

A+A-

Apple'ın mobil işletim sisteminin başı dünyanın dört bir yanındaki iPhone cihazlarında kalıcı arızalara neden olan bir güncellemeyle dertte.
iOS 9 için sunulan en son güncellemeyi indiren kullanıcıların önemli bir kısmı 'Error 53' ibaresiyle bildirilen bir hatayla karşılaşıyor.

Söz konusu hatanın iPhone 6'lara; cihazı yeniden başlatmayı ya da kurtarmayı olanaksız hale getirecek bir biçimde hasar verdiği belirtiliyor.
Chip'in haberine göre; sorunun cihazlardaki home tuşu'ndan kaynaklandığı belirtiliyor.
Touch ID algılama özelliğine de sahip olan söz konusu tuş bu sorunun ardından 'resmi olmayan' bir kurum tarafından ya da bireysel olarak tamir edilmeye çalışıldığında kullanıcılar telefonlarını kullanılmaz hale getiren 'Error 53' hata mesajıyla karşılaşıyorlar.
Cihazlarını düşüren ve fiziksel olarak hasar veren, bunun ardından telefonlarını düzgün bir biçimde tamir ettirmeyen kullanıcılar da yine iOS 9'a güncelleme yaptıkları takdirde aynı sorunu yaşıyor.
Bu hata mesajının ekranda gösterilmesinin ardından kullanıcılarının telefonlarını kurtarmak için ne yazık ki yapabilecekleri bir şey yok.
Hata mesajıyla birlikte telefon üzerindeki bütün veriler de geri dönüşü olmayacak biçimde kayboluyor.
Apple söz konusu problemin farkında olduğunu duyursa da bu hatayı çözmek ya da kullanıcıları güncelleme hakkında uyarmak için henüz bir adım atmadı.
Aynı sorunu yaşayan kullanıcılardan biri olan The Guardian için çalışan fotoğrafçı Antonio Olmos, bir etkinlik için Makedonya'da bulunduğu sırada cihazını yerel bir dükkanda tamir ettirmiş.
Bunun ardından cihazına gelen güncelleme talebini kabul eden Olmos'un telefonu 'Error 53' uyarısıyla kilitlenmiş.
Cihazını Apple Store'a götüren Olmos, telefonu düzeltmek için yapılabilecek bir şey olmadığını öğrendiğinde çareyi indirimli fiyatla bir yedek cihaz almakta bulmuş.
iFixit'ten Kyle Wiens'e göre söz konusu sorunun temel nedeni iPhone'un home tuşunun bir üçüncü parti teknisyen tarafından onarılması.
Böyle bir durumda yazılım güncellemesiyle birlikte sistem cihazın bileşenlerindeki bu farklılığı tespit ediyor ve cihazı kilitliyor.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.