Apple'ın Çin iştahı azaldı, üretimde yeni gözdesi Hindistan oldu

Apple'ın Çin iştahı azaldı, üretimde yeni gözdesi Hindistan oldu

Apple, üretim bandını Çin'den Hindistan'a kaydırmayı planlıyor. Bu yönde bir açıklama yapan Hindistan Ticaret Bakanı Piyush Goyal, Apple'ın iPhone'larının yüzde 25'ini Hindistan'da üretmek istediğini söyledi.

A+A-

Hindistan Ticaret Bakanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Apple'ın tüm iPhone'larının yüzde 25'ini Hindistan'da üretmeyi planladığını söyledi.

Hindistan'ın Ticaret ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal "Apple şimdiden Hindistan'daki üretimlerinin yaklaşık yüzde 5-7'sini gerçekleştiriyor. Yanılmıyorsam üretimlerinin yüzde 25’ine kadar çıkmayı hedefliyorlar” dedi.

Bir Apple sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı.

Geçen yıl Apple, amiral gemisi iPhone 14'ü Hindistan'da monte etmeye başladı. Cupertino, California merkezli teknoloji devi ilk kez Hindistan'da en son modelini lansmanına bu kadar yakın bir zamanda üretti. Apple, 2017'den beri Hindistan'da iPhone üretiyor, ancak bunlar genellikle daha eski modellerdi.

JPMorgan analistleri, Eylül ayında bir notta, Apple'ın 2025 yılına kadar Hindistan'da dünya çapındaki tüm iPhone'ların yüzde 25'ini üretebileceğini söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler