Apple'ın Çin'deki veri merkezi hizmete başladı

Apple'ın Çin'deki veri merkezi hizmete başladı

Apple Inc. Çin'deki ilk veri merkezini, güneybatı Çin eyaleti Guizhoıu'da bu hafta işletmeye soktu.

A+A-

Apple ve Guizhou-Cloud Big Data Industry Co., Ltd. tarafından ortaklık halinde kurulan veri merkezi, yeni bölgenin yönetim komitesinin bildirdiğine göre, bu salı günü işletmeye açıldı.
2017 yılında Apple Guizhou Eyalet Hükümeti ile bir anlaşma imzalayarak Çin'deki ilk veri merkezini Yeni Gui'an Bölgesi'nde oluşturma kararı almıştı. En az 1 milyar dolarlık bir yatırımla kurulan veri merkezi, Çin anakarası üzerinde iCloud hizmetleri vermeyi planlıyor.

Öte yandan veri merkezinin, Çinli kullanıcıların işini erişim hızı ve hizmet güvenilirliği açısından daha da iyileştirmesi; ayrıca Çin anakarasında Apple ürünlerinin ve hizmetlerinin toplam güvenilirliğini yükseltmesi bekleniyor.
Bu arada Guizhou, Çin büyük veri endüstrisinin bir numaralı favorisi konumuna gelmiş bulunuyor. Kaydettiği bu aşamayı iklimine, enerji tedarik yetisine ve şebeke altyapısına borçlu. Böylece söz konusu eyalet Apple, Huawei, Tencent ve Alibaba gibi bir dizi ağır siklet oyuncuyu bulut bilişim ve büyük veri merkezlerini ve bölgesel idare merkezlerini tesis etmek üzere kendine çekmiş durumda.


Etiketler : , , ,