Apple'ın en büyük hayaliydi, hayal kırıklığı oldu

Apple'ın en büyük hayaliydi, hayal kırıklığı oldu

Apple Inc.'nin sürücüsüz otomobil projesi son haftalarda üç kilit mühendisini daha kaybetti. Bu durum, göz korkutucu bir azimle uygulamaya koyulmak istenen tartışmalı bir projeden yoğun çıkışların sürdüğünü işaret ediyor.

A+A-

Bloomberg HT'nin haberine göre Apple'ın söz konusu projede radar sistemleri için baş mühendis olarak görevlendirdiği Eric Roges son haftalarda uçan taksi startup'ı Joby Aviation Inc.'ye katılmak üzere şirketten ayrıldı. Ekibin batarya sistemleri grubu mühendislik yöneticilerinden Alex Clarabur, hava taksileri geliştirme işinde faaliyet gösteren diğer bir şirket olan Archer Aviation Inc.'ye geçti.

Apple'ın donanım mühendislik yöneticilerinden Stephen Spiteri de firmadan ayrılarak Archer'e katıldı. Joby ve Archer, havacılık startup'larının Silikon Vadisi'ndeki yetenekleri bünyelerine katmaya yönelik çabalarının altını çizen bu görevlendirmeyi doğruladı. Apple sözcüsü konu hakkında yorum yapmadı.

Bu göç, Apple'ın yeni sektörlere açılmada karşı karşıya kaldığı güçlükleri işaret ediyor. Sürücüsüz otomobil, teknoloji devi Apple'a, "sonraki büyük şeyler" olarak nitelediği projelerden biri olarak, yoğun bir yeni satış fırsatı oluşturabilir, ancak böyle bir teknolojinin kusursuz bir şekilde tamamlanması için mühendislerin yıllarca çalışması gerekiyor. Ancak yedi yaşındaki bu projede, rakiplerin yetenekli personel ile izinsiz anlaşmaya varmalarının yanı sıra, sık sık personel ayrılmaları ve strateji değişiklikleri meydana geldi.

Bu son ayrılmalar, projenin yönetim ekibinden bu yıl, ekibin eski başkanı Doug Field dahil, en az altı çalışanın kaybının ardından geldi. Son ayrılanların en önemlileri arasında, projenin yazılım mühendislik kısmına başkanlık eden Michael Schwekutsch gösteriliyor. Schwekutsch da, kıdemli başkan yardımcılığı görevi ile Archer'e katıldı.