Apple'ın gözlüğü teknolojik bir devrim olacak

Apple'ın gözlüğü teknolojik bir devrim olacak

Apple'ın uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı VR başlığı için sona yaklaşıldı. Gelen bilgilere göre VR başlık, Mac düzeyinde bilgi işlem gücüyle 2022'de piyasaya sürülecek.

A+A-

Apple ile ilgili tutarlı analizleriyle tanınan Ming-Chi Kuo, son raporunda Apple'ın ilk VR başlığıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. VR başlığın 2022'nin sonlarına doğru piyasaya sürüleceğini yazan Kuo, cihazın gelişmiş özellikler için de bir çift işlemci barındıracağını belirtiyor.

Ünlü analist Kuo iddiaları doğruladı

Apple'ın VR başlığının iPhone ya da Mac gibi harici bir cihaza gereksinim duymadan çalışacağı iddiaları zaten bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Ünlü analist Kuo bu iddiaları doğrularken, heyecanlandıran bir bilgi daha paylaştı. Buna göre VR başlık, gücünü en az M1 yongası kadar güçlü bir çipsetten alacak. Ayrıca bu yongaya, cihazın sensörle ilgili bilgi işlem gücünden sorumlu olacak bir yardımcı işlemci eşlik edecek.

Başlığın fiyatı 1000 ila 3000 dolar arasında

Kuo ayrıca, VR başlığının Sony tarafından üretilmiş bir çift mikro OLED ekrana sahip olacağını ekliyor. VR başlık bu sayede en üst düzeyde VR deneyimi sunabilecek. VR başlıkla ilgili önceki sızıntılar ise başlığın artırılmış bant genişliği ve Wi-Fi 6E teknolojisini destekleyeceği yönündeydi. Başlığın 1000 ila 3000 dolar arasında bir fiyatlandırmaya sahip olacağı da yine söylentiler arasında.

Etiketler : , ,