Apple'ın otomobili işte böyle görünecek

Apple'ın otomobili işte böyle görünecek

Bir İngiliz araç kiralama şirketi, resmi Apple patentlerinden yola çıkarak Apple'ın sürücüsüz arabasını resmetti.

A+A-

İngiliz araç kiralama şirketi Vanarama, Apple'ın şimdiye kadar aldığı patentlerden ve şirketin tasarım felsefesinden yola çıkarak Apple Car'ın en gerçekçi konsept görüntülerini oluşturdu.

Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi adeta bir sır gibi saklansa da teknoloji devinin şimdiye kadar almış olduğu patentler, otomobille ilgili birtakım ipuçları da vermiyor değil. Öyle ki mevcut patentler, koltukların 360 derece dönerek iç mekanı oturma odası düzenine dönüştürecek bir forma sahip olacağını gösteriyor.

Apple Car'a ait iç mekan çizimleri arasında dikkat çeken diğer detaylar arasında ise direksiyon simidine yerleşik Siri ekranı ve ön paneli boydan boya kaplayan gösterge ve multimedya ekranı bulunuyor. 

Apple patentlerinden ilham alan diğer alanlar arasında, biniş sırasında tavan boşluğunu artıran kepçeli pencerelerle yolcu hareketi ve yükleme için daha fazla esneklik sunan kapı tasarımı yer alıyor. 

Apple Car'a ait çizimlerde iPhone ve Mac bilgisayarlara ait ikonik öğeler de kendine yer bulmuş. Öyle ki kapı kollarının iPhone düğmelerine benzer tasarımı ve havalandırma ızgaralarındaki Mac Pro esintileri dikkatlerden kaçmıyor.

Geçtiğimiz ay paylaşılan raporlar, Apple'ın direksiyonu veya pedalları olmayan tamamen otonom gidebilen bir araba tasarlamak istediğini ortaya koymuştu. Ancak yine de insanların acil durumlarda müdahale edebilmesi için bir direksiyon simidinin otomobile yerleştirilmesi Apple kanadında tartışma konusu. Mevcut raporlar Apple Car'ın 2025'te duyurulabileceğine işaret ediyor.