Apple'ın otomobilinde Japon imzası

Apple'ın otomobilinde Japon imzası

Apple'ın üzerinde çalışamalar yürüttüğü tam otonom Apple Car'ın bazı parçalarının tedariki için Japonya merkezli araç kliması parçaları üreticisi Saden'le görüşüldü.

A+A-

Apple'ın tam otonom bir araç geliştirdiği bir süredir biliniyor. Güm geçtikçe araç hakkında bilgiler de ortaya çıkıyor. Hatta Bir İngiliz araç kiralama şirketi olan Vanarama resmi Apple patentlerini ve tasarım felsefesini baz alarak oluşturduğu aracın render görüntülerini paylaştı. Son olarak araç hakkında yeni yayınlanan bir habere göre teknoloji devi, aracın bazı parçalarını tedarik etmek için Sanden'le görüşmelerde bulundu.

Görüşmeler durma noktasına geldi

Donanımhaber'in haberine göre Nikkei Asia tarafından paylaşılan yeni bir haber, teknoloji devinin Apple Car projesi için Japonya merkezli ve araçlar için klima parçalarının sektördeki lider üreticilerinden olan Sanden ile görüşmeler yürüttüğünü gösteriyor. Ocak 2020'de kendini Apple'ın parça tedariki yöneticisi olan tanıtan birinin, Sanden'in Teksas ofisine giderek Apple'ın elektrikli araçlar yapmak istediğini söyleyerek hem aracın hem de klima bileşenlerinin şemasını gösterdiği belirtiliyor.

Haber, iki şirketin görüşmelere devam ettiğini ancak Sanden'in pandemi sebebiyle kötüleşen mali durumlarının görüşmeleri bitirme noktasına kadar getirdiğini gösteriyor.

Cupertino merkezli teknoloji devinin Project Titan olarak adlandırılan ve 2025 yılında tanıtılması planlanan Apple Car üzerindeki çalışmalarını hızlandırdığına dair raporlar gelmeye devam ediyor.

İlgili Haberler