Apple'ın satışları ilk kez düştü

Apple'ın satışları ilk kez düştü

Apple 2013 yılından bu yana ilk kez satışlarında düşüş açıkladı

A+A-

Apple, iPhone satışlarının piyasaya sunulmaya başlandığı günden bu yana ilk kez düştüğünü ve satış gelirlerinin 2003 yılından bu yana ilk kez azaldığınıaçıkladı. 

 

Apple mali yılının 2. çeyreğinde 51,2 milyon iPhone sattı. Geçen yılın aynı döneminde 61,2 milyon iphone satılmıştı. Satışların en fazla düştüğü ülke Çin oldu. Bu ülkedeki satışlar bu dönemde yüzde 26 oranında geriledi.

İkinci çeyrekte hisse başına kar da 2 dolar olan analist beklentilerinin altında kalarak 1,90 dolar olarak gerçekleşti.

Apple'ın satış gelirleri 2. çeyrekte 51,97 milyar dolar olan beklentiyi yakalayamayarak 50,56 milyar dolar oldu.

Apple, 3. çeyrek için ciro beklentisini 41-43 milyar dolar olarak duyurdu. Wall Street'in beklentisi ise 47,3 milyar dolar seviyesindeydi.

Doların güçlenmesinin de sonuçları etkilediği belirtiliyor. Apple'da kurucu Steve Jobs'un ölümünden sonra CEO koltuğunu devralan Tim Cook, ise güçlü makroekonomik rüzgarlar karşısında iyi bir performans sergilediğini" savundu. Apple'ın bu dönemdeki kârı 13,5 milyar dolardan 10,5 milyar dolara düştü. Akıllı telefonların satışında düşüşün tüm sektörü etkilediği kaydediliyor. Uzmanlar bu durumun şirketleri çok daha iyi, yeni ürünler üretmeye zorladığını söylüyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.