Apple'ın yüzde 5'i artık Warren Buffet'ın

Apple'ın yüzde 5'i artık Warren Buffet'ın

80 milyar doları aşkın servetiyle dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Warren Buffet, Apple'a çok büyük bir yatırım daha yaptı. 2017 yılı sonunda elinde 165 milyon adet Apple hissesi olan ünlü milyarder, ilk üç ayda 75 milyon adet Apple hissesi aldı.

A+A-

80 milyar doları aşkın servetiyle dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Warren Buffet, Apple'a çok büyük bir yatırım daha yaptı. 2017 yılı sonunda elinde 165 milyon adet Apple hissesi olan ünlü milyarder, ilk üç ayda 75 milyon adet Apple hissesi daha aldı. 

Apple son bilançosunu açıklamadan önce Wall Street'teki analistlerin şirketle ilgili bazı şüpheleri olmasına karşın, dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Berkshire Hathaway'ın kurucusu Warren Buffet'ın böyle düşünmediği ortaya çıktı.

Halihazırda Apple'ın en büyük hissedarlarından biri olan Warren Buffet, sadece üç aylık dönemde elindeki 165 milyon Apple hissesine 75 milyon adet daha ekledi. Böylece ünlü milyarderin elindeki Apple hisselerinin sayısı 240 milyon adete yükseldi. Buffet bu alımla Apple'da yüzde 3.3 olan payını yüzde 5 seviyesine yaklaştırmış oldu.

Apple'ın 176 dolarlık kapanış değeri göz önüne alındığında Buffet'ın elindeki hisselerin tutarı, 75 milyon adet hisse karşılığı olan 13.2 milyar dolarla 42 milyar doları aşmış görünüyor. 

Apple için "İnanılmaz bir şirket" ifadesini kullanan Buffett, Apple’ın ABD’deki en kârlı ikinci şirketin neredeyse iki katı kadar kazandığını söyledi.

Buffett, yeni Apple hiseleri aldığını Berkshire Hathaway'ın bu hafta sonu yapacağı ve yaklaşık 40 bin kişilik bir katılım beklenen hissedarlar toplantısının hemen öncesinde duyurdu.

Berkshire Hathaway, son yaptığı açıklamada 116 milyar dolarlık bir nakit varlığa sahip olduğunu ve bunu yeni satın almalar için kullanacağını duyurmuştu.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.