Ar Tarım enerji şirketine dönüşüyor

Ar Tarım enerji şirketine dönüşüyor

Ocak ayında el değiştiren ve yüzde 45'i halka açık olan Ar Tarım, enerji şirketine dönüşüyor. Şirket bu değişiklik ile birlikte 50 milyon TL olan kayıtlı sermayesini 155 milyon TL'ye yükseltecek.

A+A-

Kısa bir süre önce el değiştiren ve yüzde 45'i halka açık olan Ar Tarım, enerji şirketine dönüşüyor. Şirket bu değişiklik ile birlikte 50 milyon TL olan kayıtlı sermayesini 155 milyon TL'ye yükseltecek.

Ar Tarım'ın yüzde 55.31'i, Ocak ayında Tümer Tarım tarafından hisse başına 2.94 TL'den satın alınmıştı.  Ar Tarım hisseleri açıklamanın ardından bugün Borsa İstanbul'da yüzde 9 civarında prim yaparak 2.36 TL'ye yükseldi. Ar Tarım tarafından bugün KAP'a gönderilen, şirketin faaliyet alanı ve isminin değiştirilmesine dönük açıklama şu şekilde:

 

 

 

 

"Şirketimizin,yeni yapılanmasıyla ilgili olarak 14.02.2014 tarihinde yapılan açıklama ile; Şirket ünvanımızın uzantısının Enerji Yatırımları Holding A.Ş. olarak değiştirilmesine,

Ana faaliyet alanının petrol ve yenilenebilir enerji konularında faaliyet gösterilmesi olarak değiştirilmesine ve anasözleşmede gerekli değişikliklerin yapılmasına , Mevcut tarımsal faaliyetlerimiz, yeni faaliyet alanlarımızdaki yatırımlarımız yapıldıkça kademeli olarak sonlandırılmasına, Yatırım planımızın devreye alınmasıyla Holding'e dönüşecek şirketimizin sermaye yapısının hızla faaliyetlerine uyumlu hale dönüştürülebilmesi için, ,50.000.000.- TL olan kayıtlı sermaye tavanının 155.000.000.-TL'ye yükseltilmesi için resmi işlemlere başlanılmasına karar verildiği; kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Yönetim Kurulu'muzca alınan bu kararlar neticesinde;

Şirketimizin ünvanının Arpoil Enerji Yatırımları Holding A.Ş. olarak değiştirilmesi,
Ana faaliyet konusunun ;Başta hidroelektrik santrali olmak üzere her türlü yer altı ve yer üstü yenilenebilir enerji kaynaklarından, güneş enerjisi, yenilenebilir hidrolik enerji, rüzgar enerjisi, jeotermal enerji, biyokütle-biyogaz, dalga enerjisi, hidrojen enerjisi, enerji ormancılığı ve çöpten, çamurdan elektrik enerjisi, gel-git gibi fosil olmayan enerji kaynaklarını ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarını bulmak, araştırmak,bu amaçla her türlü tesisi kurmak ve işletmek,
Başta petrol olmak üzere,altınların gümüşlerin ve her türlü kıymetli madenlerin çıkarmak ve işletmek olarak değiştirilmesi;

Kayıtlı sermaye tavanımızın 150.000.000.- TL'ye yükseltilmesi için gereken anasözleşme değişikliklerinin tamamlanması ve Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılması süreçleri başlatılmıştır.

17.03.2014 tarihinde yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurul toplantısı;

1.2013 yılı Bağımsız denetim raporu ve faaliyet raporunun hazırlanarak, Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uygun şekilde 3 hafta önceden paydaşlarımızın değerlendirmesine sunulması.

2.Anasözleşme değişiklikleri için Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili bakanlıktan gerekli izinlerin alınması,

3.Genel Kurul onayına sunulacak işlemlerle ilgili değerleme raporlarının tamamlanması,
Ve bu hususların paydaşlarımızın müzakere ve onayına sunulmak istenmesi nedeniyle işlemlerin tamamlanmasını müteakiben yapılmak üzere ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Genel Kurul gündemimiz ,Sermaye Piyasası Kurulu( II-17.01) Kurumsal Yönetim Tebliği ve (II.23.1)Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği çerçevesinde hazırlanıp,yeni toplantı tarihi belirlenerek paydaşlarımızın bilgisi ve katılımına sunulacaktır.

Bununla birlikte şirketimizin hakim ortağı olan Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin, pay alım fiyatı 2.94 TL olan Zorunlu Pay Alım Teklifi süreci paydaşlarımızın bilgisine sunulduğu şekilde aynen devam etmektedir.
20.02.2014 tarihinde ,A1 Capital Menkul Değerler Anonim Şirketi ile Pay Alımına aracılık sözleşmesi imzalanmıştır.
Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arzolunur." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.