Araçlarda ÖTV muafiyetinin ayrıntıları belli oldu

Araçlarda ÖTV muafiyetinin ayrıntıları belli oldu

ÖTV Muafiyeti Genişletilerek Ticari Taşımacılık Sektörüne Destek Sağlanacak

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ticari taşımacılık sektörüne yönelik ÖTV muafiyetlerinin genişletileceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaptığı açıklamalarla, taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, kamyon ve çekici işletmecilerinin aynı cins araçlarını yenilerken ÖTV ödemeyecekleri müjdesi verildi.

Bakan Nebati, yaptığı açıklamada AK Parti hükümetlerinin esnafın yanında olduğunu belirtti ve kurumlar vergisi, ÖTV ve KDV muafiyetleri ile iş dünyasının faaliyetlerine ve yeni yatırımlarına destek verdiklerini söyledi. Bu kapsamda, ÖTV muafiyetinin ticari taksilerden, motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen binek otomobilleri içereceğini ve hazırlanan mevzuat düzenlemesiyle diğer araçların detaylarının belli olacağını ifade etti.

Nebati, daha önce de taksi ve dolmuş esnafına ÖTV indirimi sağladıklarını hatırlatarak, 2016 yılında da şehir içi taksi ve dolmuşlar, servis, minibüs, midibüs, otobüs ve ticari yük taşımacılığı faaliyetinde bulunan gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerine ÖTV indirimi sağlandığını belirtti. O dönemde yaptıkları düzenleme ile yaklaşık 70 bin yük ve yolcu taşımacılığı yapan mükellefin yararlandığı düzenlemeden bu sefer çok daha fazla esnafın yararlanacağını öngördüklerini söyledi.

Bakan Nebati, aracını yenileyecek esnaf için "Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dileklerini iletti ve yasal düzenlemelerin hazırlık aşamasında olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler