Aras Kargo ortaklarının hisse kavgası

Aras Kargo ortaklarının hisse kavgası

Aras Kargo, Avusturyalı ortağının şirketteki payını %75'e çıkarmak için sunduğu satın alma opsiyonunu reddetti, mevcut %25 hisseyi geri almak istiyor

A+A-

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evrim Aras, Avusturyalı ortakları Austrian Post'un, şirketteki payını yüzde 25'ten yüzde 75'e çıkarmak için sundukları satın alma opsiyonunu reddettiklerini belirterek, mevcut yüzde 25 hisselerini geri almaya da hazır olduklarını açıkladı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "Biz Aras Kargo'yu Türkiye'nin dünya markası haline getirmek istiyoruz... Geçtiğimiz üç yılda gördük ki Austrian Post bu vizyonu hayata geçirmek için doğru partner değil" denildi.

2013 yılında yüzde 25 hisseyle şirkete ortak olan Avusturyalı lojistik şirketi Austrian Post yüzde 25 hisse sahibi olduğu Aras Kargo'daki payını yüzde 75'e yükseltmek için süreç başlatmıştı.

Şirket Aras Kargo'da bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 50 ek pay almak için 2013 yılında satın alma opsiyonu anlaşması yaptığını ve bu anlaşmayı yürürlüğe koyduğunu belirtirken, Aras Kargo'nun açıklamasında ise Aras Kargo çoğunluk hissedarlarının opsiyonu reddettiğini resmi bir mektup ile Austrian Post yönetimine bildirdiği ifade edildi.

Aras yaptığı açıklamada, bir yıldan bu yana devam eden satın alma görüşmelerine ilişkin, "Austrian Post'un şirketimizin geri kalan tüm hisselerini satın alma talebiyle bundan bir yıl önce başlattığı görüşmelerde biz daima şeffaf ve profesyonel tavrımızı koruduk. Ne yazık ki aynı yaklaşımı bu süreçte karşı tarafta göremedik. Ortaklığı sona erdirmek yerine uzlaşmak ve hedef birliği yaparak büyümek elbette ilk tercihimizdi ancak bu mümkün olamadı" dedi ve ekledi:

"Türkiye'de yabancı sermaye ile yapılan ortaklıkların her zaman başarı ile sonuçlanmadığı, bazen yabancı ortağın varlığından dolayı Türk şirketinin zarar görebileceği gerçeği ile yüzleşmeliyiz. Bize satın alma opsiyonu kullanarak verdikleri teklifin Aras Kargo'nun piyasa değerinin çok altında kaldığını gördük. Bu şartlar altında Avusturyalı ortağımızın satın alma opsiyonunu reddediyor ve eğer isterlerse ellerindeki yüzde 25 hisseyi satın alabileceğimizi ifade ediyoruz."

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.