Araştırma raporlarına standart getiriliyor

Araştırma raporlarına standart getiriliyor

TSPB araştırma ve analist raporlarının usul, esas ve içeriklerine ilişkin ilkelerin oluşturulması ve asgari standartlar belirlenmesi amacıyla yürüttüğü “Araştırma Raporları İlkeleri” çalışmasını tamamladı.

A+A-

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) üyelerinin, payları Borsa İstanbul A.Ş. pay piyasasında işlem gören şirketler hakkında yatırımcıların yatırım kararını verirken, yatırımcılara finans biliminin temel ilkeleri çerçevesinde bilgi tedariki sağlamak amacıyla, şirket ve sektör incelenmesine (araştırma kapsamına alınmasına) yönelik olarak araştırma ve analist raporları hazırlanıyor. 

Hazırlanan araştırma ve analist raporlarının usul, esas ve içeriklerine ilişkin ilkelerin oluşturulması ve asgari standartlar ile rapor formatının belirlenmesi amacıyla Birliğimiz bünyesinde yürütülen “Araştırma Raporları
İlkeleri” çalışması tamamlandı. Çalışma kapsamında hazırlanan “TSPB Araştırma ve Analist Raporları İlkeleri Yönergesi” Birliğimiz tarafından bir Genelge ile Ocak 2021 ayında yayımlanarak yürürlüğe girecek.