Arcayürek artık atmıyor

Arcayürek artık atmıyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve gazetenin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nın Yönetim Kurulu üyesi Cüneyt Arcayürek, 87 yaşında hayatını kaybetti.

A+A-

Cüneyt Arcayürek kimdir?
1928 Ankara doğumlu olan gazeteci, yazar Cüneyt Arcayürek, mesleğe 1947'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin yayın organı olan Ulus gazetesinde başladı. Sırasıyla Ankara Akşam haberleri, Kudret, Vatan, tekrar Ulus, Anka Haber Ajansı, Akis, Hürriyet, Tercüman, Milliyet, Güneş ve bugün gazetelerinde çalıştı. Milliyet gazetesinde ve Metin Toker'in yayımladığı Akis dergisinde hem yazarlık hem de genel yayın müdürlüğü yapmıştır. Büyük yankılar uyandıran, çeşitli soruşturmalar ve davalar açılmasına yol açan ancak kendine Yılın Gazetecisi ünvanını kazandıran "Johnson'un Mektubu" haberiyle ün sağladı. Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıs'a ilk giren gazeteci olmuştu. Cumhuriyet gazetesinin başsayfasında Güncel isimli köşenin yazarıdır. Kanaltürk'te, Tuncay Özkan ile birlikte Pazar günleri yayınlanan Politika Durağı adlı programı sundu. Arcayürek, Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığı döneminde danışmanlık görevi de üstlenmişti.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.